Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Trap oplossing
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Wat is de gemene deler van de belastingadviseur met de mantelzorgmakelaar?

Geschreven op donderdag 17 augustus 2023 door Dominique

Hulp van de mantelzorgmakelaar kan worden vergeleken met hulp van een belastingadviseur. Is jouw belastingaangifte eenvoudig? Dan lukt het zelfstandig. Is de aangifte gecompliceerd? Dan vraag je hulp aan een expert.

Belastingadviseur

Heb je één inkomen en geen aftrekposten? Dan is jouw belastingaangifte waarschijnlijk vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het controleren en je bent binnen vijf minuten klaar. Maar stel dat je zzp’er bent, met 3 inkomens, een vermogen en allerlei aftrekposten, dan wordt het een stuk ingewikkelder. De belastingadviseur wordt dan vaak ingeschakeld, omdat deze persoon alles weet over de belastingaangifte en je helpt om tot de beste aangifte te komen. Zij kunnen het zelf invullen en indienen voor je. Wist je dat dit ook zo werkt bij de mantelzorgmakelaar?

Gecompliceerde hulpvraag

Stel dat een persoon is geopereerd aan staar en geen mensen om zich heen heeft die hem of haar kunnen helpen bij het druppelen. Dan is de hulpvraag vrij eenvoudig: de persoon is op zoek naar iemand die bijvoorbeeld drie keer per dag de ogen kan druppelen. Maar stel dat de zorgvraag groeit door bijvoorbeeld vergeetachtigheid, medicatie verkeerd innemen en de persoon geen zelfstandig dag- en nachtritme meer kan aanhouden. Dan wordt niet alleen de hulpvraag ingewikkeld, maar de oplossing ook. Want welke oplossing past dan het beste in deze situatie? Hulp aan huis? Of moet deze persoon op korte termijn ergens anders gaan wonen? De hulpvraag kan op verschillende manieren worden ingevuld en dan is de ondersteuning van de mantelzorgmakelaar helpend.

Neutraal advies

De mantelzorgmakelaar gaat met je in gesprek om jouw situatie te bespreken. Vanuit dit gesprek wordt er een neutrale inschatting van de haalbaarheid gemaakt. Het passende advies kan worden gegeven over het hier en nu, maar ook in de toekomst. Naast het feit dat deze adviezen worden gegeven, heeft de mantelzorgmakelaar ook ingangen om te ondersteunen bij bijvoorbeeld het realiseren van een indicatie, contact leggen met thuiszorgorganisaties of woonlocaties in jouw buurt. De mantelzorgmakelaar heeft een breed netwerk. Wil je een bepaald advies opvolgen? Ook dan ondersteunt de mantelzorgmakelaar. Als je samen tot de beste oplossing bent gekomen, kan de mantelzorgmakelaar ook namens jou formulieren invullen en indienen. Net zoals bij de belastingadviseur. Wist je trouwens dat je bepaalde zorgkosten kunt terugkrijgen via de belastingaangifte? In dit artikel lees je er meer over.

Woonz nieuwsbrief