Terug
Zorg
Dagopvang
Ergotherapie
Fysiotherapie
Nachtzorg
Thuiszorg
Vervangende mantelzorg
Zorgoppas
Diensten
Maaltijdservice
Personen alarmering
Schoonmaken
Activiteiten
Financieel
Hulpmiddelen
Ondersteuning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten

Gezondheidsapps: welke zijn nuttig en waar vindt u ze?

Geschreven op dinsdag 11 januari 2022 door Gastblogger

Er zijn duizenden apps die beweren uw gezondheid te bevorderen. In de Apple App Store of in de Google Play Store vindt u stappentellers, dieet-apps en geestelijke gezondheids-apps. Die kunt u op uw telefoon of tablet zetten. Maar hoe kiest u een goede gezondheidsapp? Om u hierbij te helpen hebben de GGD’en van Nederland een selectie gemaakt van betrouwbare gezondheidsapps. Op de website van de GGD AppStore vindt u een selectie.

Waarom is het er?

De GGD’en van Nederland vinden het belangrijk om u te helpen bij het verbeteren van uw gezondheid met behulp van effectieve en betrouwbare gezondheidsapps. De GGD AppStore maakt het u op deze manier makkelijk om een goede keuze te maken. De GGD’en hebben zich bij de selectie en het indelen van de apps laten inspireren door Machteld Huber, een arts/onderzoeker en oprichter van het Institute for Positive Health (IPH). Zij ziet gezondheid als het vermogen om je telkens weer aan te passen aan de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Dankzij dit vermogen houdt u de regie over uw eigen leven.

Voorbeelden van apps

  • Stoppen met roken apps
  • Mindfulness apps
  • Depressie en burn-out apps
  • EHBO apps
  • Gezondheidscheck apps
  • Medicijnwekkers
  • Cardio apps die uw hartslag meten
  • … en nog veel meer

Meer leren over digitale zorg?

Op de website https://www.schermvan.nl/handleiding vindt u de button OEFENEN. En daar onder een verwijzing naar thuistechnologie en Digi-Vitaler. Hier vindt u ook video’s en boekjes over vele vormen van digitale zorg. Bijvoorbeeld over beeldbellen met uw huisarts of over het patiëntenportaal van het ziekenhuis.

Wilt u oefenen? Of wilt u een les volgen waarbij u onder begeleiding kunt oefenen met gezondheidsapps? Of wilt u kennis maken met andere vormen van digitale zorg? Dat kan! Neem hiervoor contact op met de bibliotheek bij u in de buurt. Of zoek een informatiepunt op.

 

Blog door Wim G. Kromwijk, directeur LaCoTA (Langer Comfortabel Thuis Alliantie).  

 

Woonz nieuwsbrief