Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Gezondheidsapps: welke zijn nuttig en waar vind je ze?

Geschreven op dinsdag 11 januari 2022 door Gastblogger

Er zijn duizenden apps die beweren uw gezondheid te bevorderen. In de Apple App Store of in de Google Play Store vind je stappentellers, dieet-apps en geestelijke gezondheids-apps. Die kun je op jouw telefoon of tablet zetten. Maar hoe kies je een goede gezondheidsapp? Om je hierbij te helpen hebben de GGD’en van Nederland een selectie gemaakt van betrouwbare gezondheidsapps. Op de website van de GGD AppStore vind je een selectie.

Waarom is het er?

De GGD’en van Nederland vinden het belangrijk om je te helpen bij het verbeteren van je gezondheid met behulp van effectieve en betrouwbare gezondheidsapps. De GGD AppStore maakt het je op deze manier makkelijk om een goede keuze te maken. De GGD’en hebben zich bij de selectie en het indelen van de apps laten inspireren door Machteld Huber, een arts/onderzoeker en oprichter van het Institute for Positive Health (IPH). Zij ziet gezondheid als het vermogen om je telkens weer aan te passen aan de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Dankzij dit vermogen houd je de regie over je eigen leven.

Voorbeelden van apps

  • Stoppen met roken apps
  • Mindfulness apps
  • Depressie en burn-out apps
  • EHBO apps
  • Gezondheidscheck apps
  • Medicijnwekkers
  • Cardio apps die uw hartslag meten
  • … en nog veel meer

Meer leren over digitale zorg?

Op deze website vind je de button OEFENEN. En daar onder een verwijzing naar thuistechnologie en Digi-Vitaler. Hier vind je ook video’s en boekjes over vele vormen van digitale zorg. Bijvoorbeeld over beeldbellen met jouw huisarts of over het patiëntenportaal van het ziekenhuis.

Wil je oefenen? Of wil je een les volgen waarbij je onder begeleiding kunt oefenen met gezondheidsapps? Of wil je kennis maken met andere vormen van digitale zorg? Dat kan! Neem hiervoor contact op met de bibliotheek bij jou in de buurt of zoek een informatiepunt op.

 

Blog door Wim G. Kromwijk, directeur LaCoTA (Langer Comfortabel Thuis Alliantie).  

 

Woonz nieuwsbrief