Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Beeldbellen met jouw naasten: hoe doe je dat?

Geschreven op dinsdag 05 december 2023 door Dominique

Er bestaan tegenwoordig veel manieren om in contact te blijven met anderen. Je belt vast al veel, maar weet je ook al hoe beeldbellen werkt?

Wat heb je nodig om te kunnen beeldbellen?

Beeldbellen is eigenlijk hetzelfde als bellen, maar je ziet de persoon waarmee je belt. Beeldbellen gaat eenvoudig via verschillende programma’s en apps. Ze werken via een internetverbinding, dus als je thuis op de Wi-Fi zit kost het je niets. Beeldbellen kan met een computer, laptop, smartphone of tabletIn de onderstaande alinea’s vertellen we je meer over de meest bekende programma’s om mee te beeldbellenSkype en WhatsApp. 

Skype

Skype bestaat het langst en werkt op alle apparaten. Als je Skype wil gebruiken, moet eenmalig een account aanmaken. Dit betekent ook dat je alleen kunt videobellen met anderen die ook een account hebben op Skype. Met Skype kun je met maximaal 25 personen tegelijkertijd videobellen. Hoe start je een videogesprek? 

  • Download Skype op je computer of telefoon (als je Windows 10 gebruikt dan staat het al standaard op jouw apparaat); 
  • Open het programma en meld je aan of log in; 
  • Klik op het icoontje waar het woord ‘Contacten’ bij staat; 
  • Kies in de lijst wie je wil videobellen. 

Zodra de andere persoon opneemt, wordt jouw beeldbelgesprek gestart. Ben je klaar met het gesprek? Klik dan op de rode knop om op te hangen. Via deze link vind je meer uitlegvideo’s over Skype. 

WhatsApp

Heb je een smartphone en WhatsApp op je telefoon? WhatsApp kan meer dan alleen tekstberichten versturen. Videobellen is ook een mogelijkheid. Een vereiste is wel dat de persoon, die je wil videobellen, ook WhatsApp heeft. Volg de onderstaande stappen als je wil videobellen via WhatsApp: 

  • Open WhatsApp; 
  • Ga naar ‘Chats’ en zoek de persoon op die je wil videobellen; 
  • Klik de persoon aan die je wil videobellen en klik rechtsboven op het camera-icoontje (naast het telefoon-icoontje); 
  • Als de ander opneemt, begint het gesprek. 

Ook hier druk je weer op de rode knop om op te hangen. In het filmpje hieronder ziet je hoe het werkt.  

Beeldbellen met jouw naaste met dementie in het verpleeg- of verzorgingshuis

Wil je videobellen met je naaste met dementie? Kunnen zij het ook leren? Ja, zeker! DAZ (Dirkse Anders Zorgen) heeft de afgelopen jaren veel mensen met dementie geleerd om te beeldbellen met familieleden. Een grote groep mensen met dementie hebben namelijk nog veel lerend vermogen. Wil je er meer over weten? Klik hier om het PDF document “Ouderen met dementie leren beeldbellen” te downloaden > 

Woonz nieuwsbrief