Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Hoe werkt het? In 3 stappen een seniorenwoning vinden

Geschreven op dinsdag 11 februari 2020 door Woonz.nl

Op Woonz.nl kunt u een seniorenwoning vinden in 3 stappen. In dit artikel leest u hoe het stappenplan werkt. Zoekt u op korte termijn een seniorenwoning, bijvoorbeeld omdat u steeds meer zorg nodig hebt? Of gaat het slechts om een eerste oriëntatie? Door hier een keuze aan te brengen, brengt u een eerste focus aan in uw zoekopdracht.

Vind een seniorenwoning in 3 stappen

Op Woonz.nl kunt u een seniorenwoning vinden in 3 stappen. Klik hier om meteen naar het stappenplan te gaan, of lees hieronder verder over hoe het stappenplan werkt.

Stap 1: oriënteren of concrete woonwens

Zoekt u op korte termijn een seniorenwoning, bijvoorbeeld omdat u steeds meer zorg nodig hebt? Of gaat het slechts om een eerste oriëntatie? Door hier een keuze aan te brengen, brengt u een eerste focus aan in uw zoekopdracht.

Stap 2: voorkeurslocatie

Vervolgens is het de vraag waar u een seniorenwoning wilt huren. Door de plaats (bijvoorbeeld: Den Haag) en de maximale afstand (bijvoorbeeld: +15 km) in te vullen, krijgt u het aanbod binnen een straal van 15 kilometer rond Den Haag te zien. Een verdere verfijning van het aantal zoekresultaten volgt bij stap 3.

Stap 3: zorg of service & gemak

Door eenvoudig aan te geven of u behoefte heeft aan zorg of service- en gemaksdiensten, wordt het uiteindelijke zoekresultaat bepaald. Daarin worden alle relevante zaken automatisch meegenomen:

  • Zorg: een overzicht van de aanwezige zorg en de nabijheid van zorg;
  • Eten en drinken: beschikbare eet- en drinkfaciliteiten (maaltijdservice, restaurant, café/bar);
  • Bezoek: logeerkamers, mogelijkheid private dining, zaalhuur voor partijen;
  • Bewegen en sporten: zwemmen, fitness & aerobics, yogalessen, dans, wandelen, fietsen;
  • Activiteiten: concerten, tekenen/schilderen, leesclub, koken, bridgen, beleggersclub;
  • Specifieke diensten en service: huishoudelijke hulp, wassen kleding en linnengoed, boodschappenservice, klusjesman, vervoer op afroep, financieel consulent;
  • Veiligheid: zorgoproepinstallatie, brandalarm, inbraakalarm, deurbel met beeldverbinding

Na stap 3 klikt u op volgende stap. Dan ziet u het zoekresultaat met seniorenwoningen dat bij uw wensen past.

Alvast een kijkje nemen

Op Woonz.nl kunt u alvast een kijkje nemen in seniorenwoningen en binnen woonlocaties. Zo krijgt u een idee van de sfeer en de mogelijkheden, om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Bij de meeste seniorenwoningen vindt u plattegronden, 360-graden foto's en 'gewone' foto's. Soms staat er zelfs een video bij. Wat ook leuk is, is dat u op Woonz.nl een kijkje kunt nemen in de omgeving van de seniorenwoning die u interesseert. Via het Google Maps plattegrondje vindt u belangrijke plekken in de buurt, zoals de supermarkt, het pinautomaat of de bushalte. Veel plezier en succes met uw zoektocht naar een fijne seniorenwoning!

Een geschikte woning gevonden?

Wanneer u een seniorenwoning heeft gevonden die uw interesse heeft gewekt, kunt u via Woonz.nl een contact- of bezichtigingsverzoek doen. U kunt zich ook aanmelden voor een e-mailalert, of de woning toevoegen aan uw lijstje met favoriete seniorenwoningen. Deze favoriete seniorenwoningen kunt u gemakkelijk met familie, vrienden en kennissen delen. Wilt u meer lezen over de mogelijkheden op Woonz.nl? Dat kan hier.

Woonz nieuwsbrief