Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Warme dementiezorg - fraaie studio

Omschrijving

Over dit zorgappartement

De bewoners in onze kleinschalige Herbergier hebben allen een vorm van dementie. De specialisatie van een Herbergier is om deze bewoners toch een zo gewoon mogelijk leven te geven.

De kamer wordt door u zelf afgewerkt en met met uw eigen meubels ingericht. Daardoor blijft de band met de voorgaande woonomgeving zo groot mogelijk.
De grootte van de appartementen varieert van 22 tot 54 m2 en hebben allen een eigen badkamer.

Naast de eigen kamer is er een grote gezamenlijke huiskamer, een gezamenlijke eetkamer en een open keuken.
In de keuken worden de dagelijkse maaltijden bereid. De bewoners kunnen daarbij als ze dat willen helpen. Door deze gezamenlijkheid ontstaat een huiselijke sfeer waarin je, net als voorheen in de eigen woning, hier en daar een handje kan helpen en je alvast kan verheugen op de komende maaltijd.

Er is ruim gelegenheid om mee te doen met activiteiten zoals samen de krant lezen, wandelen (en direct ook het hondje uitlaten), spelletje, muziek, enz

Foto's

Kenmerken

Algemeen
Type woning
Zorgappartement
Wachttijd
Geen
Woning geschikt voor (aantal personen)
1 persoon
Prijsklasse
Vrije huur + VPT
Voorwaarden
Met een ZZP te bewonen, ZZP is vereist
Toelatingseisen
-
Kenmerken
Aantal kamers
1 kamer
Oppervlakte woning
30 - 50 m²
Zelfstandigheid woning
Eigen TV-aansluiting
Eigen telefoonaansluiting
Eigen meubilair mogelijk
Aanwezigheid van
Lift in woning
Wifi/internetaansluiting
Huisdieren toegestaan
Toegankelijkheid / mobiliteit
Gelijkvloerse woning
Zorg
Nabijheid van de zorg
24 uur per dag direct aanwezig
Zorgindicatie
ZZP 4
ZZP 5
Specialistische zorg
Dementie/Alzheimer
Veiligheid
Beveiliging
Brandalarm
Domotica
Overige service & diensten
Toelichting
Een Herbergier functioneert zoveel mogelijk als een gewoon huishouden.
Prijzen

De zorg bij deze woning wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt wel een eigen bijdrage. Voor de kosten van deze woning geldt een reguliere huurprijs. Deze is opgenomen in onderstaand prijsoverzicht.

Wet langdurige zorg
Wanneer u ouder wordt of ziek bent, kan het zijn dat u langdurig intensieve zorg met toezicht dichtbij nodig heeft. Zorg bij u thuis, of zorg met verblijf in een verzorgings- of verpleeghuis. Deze intensieve zorg wordt betaald vanuit de Wet langdurige zorg, de Wlz. Om aanspraak te kunnen maken op zorg vanuit de Wlz heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg, het CIZ.

Eigen bijdrage
De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U kunt uw eigen bijdrage zelf berekenen op de website van het CAK, het Centraal Administratie Kantoor.


Kosten woning
Prijs vanaf
€ 1.150,00 per maand
Inbegrepen in prijs
Service kosten algemene ruimtes
Prijs niet bekend
Gas, water, licht
Prijs niet bekend
Huishoudelijke hulp
Prijs niet bekend
Eten & drinken
Prijs niet bekend
Wassen van kleding en linnengoed
Prijs niet bekend
Activiteiten/entertainment
Prijs niet bekend
Wandeling maken
Prijs niet bekend

Locatie

Elke dag willen wij een zinvolle dag bieden aan mensen met dementie. We zijn er heilig van overtuigd dat je de zorg kan inrichten zoals je het voor jezelf zou willen: waardig, veilig en met volledige vrijheid. Dat is waar de Herbergier voor staat, en wat wij in Herbergier Gouderak sinds 2013 invullen en mee uitdragen. Samen met ons team werken we elke dag hard aan een warm en liefdevol thuis voor onze bewoners.

De Herbergier is een kleinschalige woonvoorziening en alle 16 bewoners hebben een vorm van dementie. Bijzonder is dat wij zelf als verantwoordelijke zorgondernemers ook in de Herbergier wonen. Zo zijn we altijd nabij, zorgen we voor korte communicatielijnen en kennen we iedereen in onze Herbergier. We hechten veel belang aan persoonlijk contact, ook met familieleden. Om verbinding te houden met de omgeving, houden we onze deuren open.

Er is een grote gezamenlijke huiskamer, een gezamenlijke eetkamer en een open keuken. Dit is het kloppend hart van onze Herbergier.
Warme dementiezorg - fraaie studio

Bel voor meer informatie over dit aanbod naar: