Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Hoge Veld

Omschrijving

Over dit verpleeghuis

De groepswoningen Hoge Veld bevinden zich in een volledig nieuw gebouw. In de nabije omgeving staan woningen (laagbouw) en een basisschool.

Bij de bouw van de woningen is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Dit geldt voor de keuze van de gebruikte materialen, maar ook voor de inrichting van de woningen en de tuin.

De groepswoningen bevinden zich in een gebouw dat uit drie delen bestaat. Onderling zijn deze verbonden door een hoge glazen ‘verbindingshal’ met het karakter van een serre. Op de begane grond zijn enkele zitjes, waar cliënten en bezoek als het ware overdekt ‘buiten’ kunnen zitten.

Foto's

Kenmerken

Kenmerken
Parkeren
Eigen parkeerterrein
Ligging
Nabij openbaar vervoer
Winkels op loopafstand
In centrum
Aan rustige weg
Algemene ruimtes en faciliteiten
Tuin
Lift
Brievenbus
Wifi
Bouwperiode
Na 2000
Toelichting
De groepswoningen zijn comfortabel ingericht met de benodigde voorzieningen voor de veiligheid van cliënten. Bij de keuze van materialen is voor een natuurlijke en warme sfeer gekozen, met veel houtaccenten.
Gemak & Ontspanning
Eten en drinken
Dieetmaaltijden
U kunt warm eten wanneer u wilt (middag of avond)
Toelichting
Een groepswoning in het Hoge Veld biedt aan plek aan zes cliënten met (beginnende) dementie. Er heerst een huiselijk sfeer. U kunt de benodigde ondersteuning en zorg te ontvangen met behoud van uw privacy. Elke cliënt heeft een eigen appartement. Daarnaast is er een ruime woonkamer en keuken voor gezamenlijk gebruik. Hier kunnen de cliënten koffiedrinken, de maaltijd gebruiken, aan een activiteit deelnemen of meehelpen bij de dagelijkse huishoudelijke bezigheden. Er is elk moment van de dag een medewerker aanwezig om de cliënten waar nodig te begeleiden of te ondersteunen.
Bezoek ontvangen
Logeerkamers te reserveren voor bezoek
Georganiseerde activiteiten / verenigingen
Uitstapjes
Toelichting
Het uitgangspunt voor het wonen in een groepswoning is dat zoveel mogelijk het gewone en vertrouwde van het dagelijks leven wordt voortgezet, zoals een cliënt dat van ‘vroeger’ kent. Samen koffie- of theedrinken, de krant doornemen, helpen bij het opvouwen van de was, aardappels schillen of groente schoonmaken voor de warme maaltijd. Maar ook een spelletje aan tafel, naar muziek luisteren of samen zingen of met een vrijwilliger of bezoek even naar buiten voor een kleine wandeling. Bezoek van cliënten is altijd welkom. Het is de bedoeling dat de woning ook voor familie/mantelzorgers als een vertrouwde plek voelt. Dat geldt voor het ‘eigen’ appartement en voor de gezamenlijke huiskamer.
Wellness
Pedicure
Zorg
Nabijheid van de zorg
24 uur per dag direct aanwezig
Zorgindicatie
ZZP 5
ZZP 7
Specialistische zorg
Dementie/Alzheimer
Veiligheid
Toegang en ontvangst
Ontvangst door personeel
Camerabeveiliging
Algemeen
Type locatie
Verpleeghuis
het logo van ActiZ
Deze locatie is aangesloten bij ActiZ. Lees meer over ActiZ.
Bel voor meer informatie over dit aanbod naar: