Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Trap oplossing
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Binnenkijken bij meneer en mevrouw Dekker | Thuiszorg

Geschreven op donderdag 20 juni 2019 door Dominique Jeremias

Tim (70) en Will (71) Dekker zijn beiden geboren en getogen in Rotterdam. Ze zijn inmiddels 47 jaar getrouwd en wonen in Rotterdam in een woongebouw van Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR).

Kennismaken met meneer & mevrouw Dekker

“Ik ben Tim Dekker, partner van Will Dekker. Ik ben bijna 71 en zij is al 71. We zijn hier per toeval komen wonen. Onze dochter woont hier om de hoek. Achteraf is dit een gouden greep geweest, na wat Will is gaan mankeren. Het is de ideale woning; ruim, brede deuren, een hoog toilet, alles gelijkvloers, Will heeft de juiste zorg aan huis, er zijn activiteiten te doen en alles is in de buurt.” 

Thuiszorg

In augustus 2018 ging het echtpaar voor 4 weken op vakantie. Tijdens deze vakantie werd mevrouw Dekker ziek. Ze ging van ziekenhuis naar ziekenhuis en heeft uiteindelijk moeten revalideren in een revalidatiecentrum. Net voor Kerst mocht ze weer naar huis. Door de ziekte heeft mevrouw Dekker zorg aan huis. “Wij wilden speciaal Buurtzorg; een verpleegkundige die zowel het wassen doet als voor haar stoma zorgt. Daarnaast hebben ze in dit woongebouw ook een eigen kantoorruimte. Dat is erg fijn”, aldus meneer Dekker. Ontdek zorgmogelijkheden >

"Het is een klein team en dat zorgt voor veel verbinding. Ze lezen zich goed in en zodra er de volgende dag iemand anders komt, weet ook die persoon wat er die dag daarvoor is gebeurd. En dat vinden wij heel fijn. Daarom hebben we voor Buurtzorg gekozen. "

“Toen ik weer thuiskwam wonen, kon ik niet zelfstandig staan of lopen. Door de fysiotherapie is dat allemaal gelukt. Ik loop nog geen kilometers, maar ik kan hier in huis een beetje rondlopen. De verpleegkundige van de thuiszorg tipte ons over een binnenrollator. Die heb ik nu. Ze helpen je echt verder. Vorige week ging het niet zo goed. De verpleegkundige belde de stomaverpleegkundige in het ziekenhuis en het gevolg hiervan was dat we ‘s middags meteen bij de Spoedeisende Hulp zaten. Dat hebben zij meteen geregeld”, vertelt mevrouw Dekker blij. 

Advies aan een ander

Meneer en mevrouw Dekker hebben het goed voor elkaar; ze wonen in een ideale woning, mevrouw Dekker krijgt de juiste zorg. Het advies van meneer Dekker als iemand op zoek is naar thuiszorg: “Het advies dat ik graag meegeef aan een ander is dat zo’n keuze niet zomaar moet worden gemaakt. Het moet echt een persoonlijke keuze zijn. Goed om verschillende organisaties te overwegen en in gesprek mee te gaan, zodat je je er echt comfortabel bij voelt.” 

Toekomst

Het echtpaar heeft alles om zich heen, zelfs binnen handbereik. Er is geen reden om bijvoorbeeld te verhuizen. “Wij blijven hier tot het laatste. Je zit ook met dezelfde doelgroep in zo’n woongebouw. Ik zou het zelf niet erg vinden als er wat jongeren zijn die hier komen wonen en ons een handje helpen en iets doen voor de ouderen”, zegt mevrouw Dekker. 

"Mij krijg je niet bij de bingo!"

Meneer Dekker denkt er hetzelfde over: “We hebben hier alles bij de hand, de winkels zijn wat verder. Maar tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden. Je hebt Picnic, die brengen alle boodschappen netjes in je keuken. Dus wat dat betreft... Hier beneden hebben we het gezondheidscentrum, huisartsen, apotheek, fysio, diëtisten. Daar zit van alles en nog wat. Je kan alle kanten op. Alles is heel dichtbij en dat is het voordeel van zo’n pand. Er is ook een recreatiezaal beneden die kunnen bewoners zelf bestieren. Er worden activiteiten georganiseerd; kaarten, bridgen, bingo en natuurlijk eens per jaar de kerstbijeenkomstenBuiten is een jeu de boules baan. Wat dat betreft zijn er wel activiteiten en dat is toch wel leuk. Je bent met elkaar bezig. Als je niet wil ga je niet, kijk mij krijg je niet bij de bingo. Dat bridgen vind ik leuker. Zo kom je de tijd door! 

Interessante links bij dit artikel

Woonz nieuwsbrief