Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Binnenkijken bij meneer Van Muijen | Activiteiten

Geschreven op zondag 27 juni 2021 door Dominique Jeremias

Alex van Muijen is 74 jaar en woont samen met zijn vrouw in een appartement van Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR). Hij woont in Kralingen, vlakbij de Kralingse Plas. Dus als het mooi weer is, is hij daar te vinden met zijn vrouw of vrienden.

Altijd bezig met organiseren van activiteiten

Alex is altijd druk bezig geweest met het organiseren van allerlei activiteiten. In het verleden is hij jarenlang voorzitter geweest van een bewonersvereniging en heeft hij vele jaren hardloopwedstrijden helpen organiseren. Hij kan niet stilzitten en organiseert tot op de dag van vandaag nog steeds activiteiten. Zo organiseert hij met SOR wandel- en puzzeltochten voor senioren. “Niet te lang, niet te kort en het moet voor iedereen toegankelijk zijn. Voor de eerste editie was het aan mij de taak om 50 mensen bij elkaar te krijgen… Ik kreeg 140 aanmeldingen! Zodoende is een nieuwe traditie ontstaan en wordt er ongeveer 2 keer per jaar een wandeling georganiseerd.” 

"De wandeltochten zijn net als een hardloopwedstrijd, alleen gaan we wat langzamer!"- Alex van Muijen (74)

Groot succes!

De wandeltochten zijn een groot succes. Alex is inmiddels bezig met het organiseren van de derde editie van de wandeltocht. “Uit de wandeltochten zijn zelfs vriendschappen ontstaan, velen bellen elkaar nog regelmatig. Voordat de tocht begint worden de deelnemers in teams ingedeeld. Bij het vormen van de teams zorgen we er voor dat niemand elkaar al kent. Omdat mensen elkaar niet kennen krijg je leuke gesprekken! Dat is hartstikke leuk!”

"Ik houd van organiseren, dat doe ik heel graag. Laat mij maar lekker rommelen, zeg ik altijd!" - Alex van Muijen (74)

Activiteiten

In het woongebouw van Alex worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Daar hebben ze een activiteitenbegeleidster voor. Elke dag wordt er een koffie uurtje georganiseerd en regelmatig activiteiten als bingo, uitjes, koken en films kijken. Er wordt een hoop gedaan in de recreatiezaal! “Het is uiteraard niet verplicht om mee te doen. Het is maar net of je zin hebt in de activiteit.” Volgens Alex zorgen de activiteiten voor meer verbinding tussen de bewonersIedere nieuwe bewoner ontvangt een strippenkaart cadeau. “Zo kan hij of zij gratis meedoen met een aantal activiteiten in de hoop dat ze anderen leren kennen en vaker mee doen met activiteiten. En het werkt!” 

Alex wil ook graag een belangrijke tip met iedereen delen: “Zorg dat je actief blijft en ga er op uit. Ga niet achter de zogenaamde geraniums zitten. Houd contact met de buitenwereld door ergens aan deel te nemen! Dat is wat ik altijd heb gedaan en wat ik altijd zal blijven doen.”

Interessante links bij dit artikel

Woonz nieuwsbrief