Terug
Zorg
Dagopvang
Ergotherapie
Fysiotherapie
Nachtzorg
Thuiszorg
Vervangende mantelzorg
Diensten
Maaltijdservice
Schoonmaken
Activiteiten
Financieel
Ondersteuning
Woning aanpassen
Mantelzorgwoning
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Top 5 woonvormen die oude verzorgingshuis vervangen

Geschreven op zondag 24 mei 2020 door Mirjam Doorewaard

Verzorgingshuizen verdwijnen. Wat zijn eigenlijk de nieuwe opties? Inmiddels kent Nederland heel veel nieuwe mogelijkheden om als senioren fijn oud te worden. Bekijk hier de top 5 van best bekeken woonmogelijkheden voor senioren op Woonz.nl.

Roep om oude verzorgingshuis

De woningmarkt voor senioren houdt de gemoederen bezig. Het aantal senioren neemt toe en mensen worden gestimuleerd langer thuis te blijven. Maar wat is eigenlijk thuis? Dat kan de huidige woning zijn maar ook een nieuwe woning waar mensen fijn oud kunnen worden met ondersteuning in de buurt. Op dit moment lijkt het of deze mogelijkheden niet bestaan. Het gevolg: de roep om het al oude verzorgingshuis.

De woonwensen van nu

“Nee, niet doen” was de reactie van onder andere Liane den Haan van de ANBO. De senioren van nu en de toekomst hebben woonwensen die helemaal niet meer aansluiten bij deze traditionele woonvorm. “Mensen willen zelfstandig blijven wonen met zorg aan als dat nodig is huis.”

5 Best bekeken woonvormen op Woonz.nl

Wat zien wij bij Woonz.nl nu eigenlijk? Welke woonvormen worden vaak bekeken door onze zoekers? We geven u een rondleiding in de 5 meest bekeken woonvormen van 2018.

1. Woonzorgcentrum De Looborch in Zeist    De Looborch in Zeist
In het mooie Zeist, dichtbij de bossen en het centrum, staat de Looborch. Het gebouw is recent gebouwd, verdeeld in appartementen, kleinschalig van opzet en biedt veel variatie in het wonen. Mensen kunnen er zelfstandig wonen en als de zorgvraag toeneemt, bieden medewerkers van de Looborch hulp, ondersteuning en zorg zodat de mensen zo lang mogelijk kunnen blijven wonen. Als mensen in De Looborch willen wonen, dan is een indicatie langdurige zorg noodzakelijk.

2. Appartementencomplex ZeeWinde in Den HaagZeeWinde in Den Haag
Dichtbij het mooie Scheveningen wordt op dit moment een nieuw seniorencomplex gebouwd. Het gebouw gaat uit verschillende appartementen bestaan waar wonen met service en zorg samen wordt gebracht. De toekomstige bewoners gaan de appartementen zelfstandig huren en kunnen indien nodig alle zorg en ondersteuning thuis ontvangen. Afhankelijk van de eigen situatie wordt zorg vanuit een indicatie bekostigd en/of betalen mensen zorg en service zelf.

3. Servicecentrum Te Hoogerbrugge in RotterdamTe Hoogerbrugge in Rotterdam
Het servicecentrum Te Hoogerbrugge bestaat uit 366 huurappartementen waarvan een aantal specifiek geschikt is voor senioren. Mensen wonen er comfortabel aangezien er allerlei voorzieningen  aanwezig en beschikbaar zijn. Als er een hulpvraag ontstaat en/of als de hulpvraag toeneemt, kan de zorg aan huis geleverd worden. Vanuit volledige zelfstandigheid huren mensen de appartementen zelf. Voor de zorg krijgen zijn waar mogelijk een indicatie. Aanvullende service en diensten betalen mensen zelf.

4. Zorgresidence Het Seminarie in AmersfoortSeminairie in Amersfoort
Midden in Amersfoort ligt zorgresidence Het Seminarie. Een kleinschalige woonlocatie in een oud klooster dat kortgeleden geheel is gerenoveerd. Voor de mensen die hier wonen is 24 uur per dag zorg- en dienstverlening aanwezig en beschikbaar. Alles staat in het teken om de bewoners het naar de zin te maken. Omdat Het Seminarie midden in het bruisende leven van Amersfoort ligt, wordt hier actief gezocht naar verbinding tussen binnen en buiten. In Het Seminairie kan je zelf huren. De zorg kan betaald worden vanuit een langdurige zorgindicatie gecombineerd met zelf betalen voor service en ondersteuning.

5. Woonzorgcomplex Het Zamen in Den HaagHet Zamen in Den Haag
Woonzorgcentrum Het Zamen is een nieuw woonzorg complex waar volop voorzieningen aanwezig zijn zodat mensen die er wonen dat vooral comfortabel kunnen doen. Er zijn in het complex kleinschalige woonvormen waar mensen eigen privacy hebben. Met behulp van technische snufjes is er een gevoel van veiligheid bij bewoners en kunnen mensen lang zelfstandig blijven wonen. De mensen die wonen in Het Zamen is een mix van mensen met een kleine zorgvraag en mensen die intensieve zorg nodig hebben. Mensen huren zowel zelfstandig als ook met een langdurige zorg indicatie.

Keuzevrijheid in woonmogelijkheden voor senioren

Gaan we in Nederland terug naar het traditionele verzorgingshuis? Als het aan de zoekers van Woonz.nl ligt niet! Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden waar je écht blij van wordt als je senior bent. Belangrijk is dat je kan kiezen en zo zelf bepaalt wat fijn wonen is.

Interessante links bij dit artikel
Woonz nieuwsbrief