Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Trap oplossing
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Overzicht handige tools Woonz.nl

Geschreven op woensdag 14 februari 2024 door Dominique

Of je nu langer thuis wilt blijven wonen of juist wilt verhuizen naar een toekomstbestendige woning; Woonz.nl geeft je inzicht in de mogelijkheden. Regelmatig ontwikkelen we gratis tools die je bij deze keuze kunnen helpen. We zetten ze op een rij voor je:

Digitaal themaboek verhuizen

In het themaboek verhuizen lees je meer over o.a. de ontwikkelingen die spelen in de ouderen woningmarkt, waar je op kunt letten bij de zoektocht naar een seniorenwoning en waar je moet zijn om hulp en ondersteuning te regelen. Je vindt ook handige tips rondom ontspullen, verhuis- en bezichtigingschecklisten en stappenplannen om hulp en zorg te regelen.

Download gratis het themaboek verhuizen

Digitaal themaboek langer thuis wonen

In het themaboek langer thuis wonen doen diverse experts en senioren hun verhaal. Denk aan een interview met een Wmo consulent, clientondersteuner en seniorenkoppels. Hoe regel je hulp? Wat kunnen zij betekenen voor jou? En welke keuzes maakten de seniorenkoppels om prettig thuis te kunnen blijven wonen? Lees er alles over in het themaboek.

Download gratis het themaboek langer thuis wonen

Digitaal boekje Domotica

Wonen moet veilig en comfortabel zijn, zeker nu we tot op hoge leeftijd thuis moeten blijven wonen. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden die dit mogelijk maken. In het boekje domotica lees je alles over slimme apparaten, trends en vind je een checklist.

Download gratis het boekje domotica

 

Digitaal themaboek mantelzorg & wonen

Mantelzorg is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar stel dat je op grote afstand van jouw naaste woont? Wat zijn dan mogelijkheden van (in)wonen, woningsplitsing, respijtzorg en het regelen van zorg?

Download gratis themaboek mantelzorg 

 

Het Familiegesprek

Weet jij al hoe je in de toekomst wilt wonen? Dan is het fijn om je wensen te bespreken met familie, zodat ook zij weten wat jij wilt. Het kan lastig zijn om onderwerpen aan te snijden. Daarom is de tool het Familiegesprek ontwikkeld. De tips en stellingen in het boekje helpen je bij een goed gesprek over langer thuis wonen.

Download gratis het Familiegesprek

De Langer Thuis Wonen check

De Langer Thuis Wonen check geeft je inzicht in waar je aan moet denken om een woning levensloopbestendig te maken of welke hulp je kunt inschakelen. Je beantwoord een aantal vragen rondom de volgende categorieën: woningaanpassingen & -onderhoud, zorg & veiligheid, comfort & gemak en financiën. Vervolgens ontvang je het complete rapport met uitgebreide toelichting en kosten indicatie.

Doe gratis de Langer Thuis Wonen check

Woonz nieuwsbrief