Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Een zorgvilla, ook wel particulier verpleeghuis genoemd, is vaak gevestigd in een villa of een vergelijkbaar pand die met zorg en smaak is ingericht. Binnen een zorgvilla verblijf je in een appartement die je zelf kunt inrichten en maak je gebruik van gezamenlijke ruimtes.

Zorgvilla´s ontdekken op Woonz.nl? 
Bekijk het overzicht

Senioren en zorgmedewerkers

Waarom wonen in een zorgvilla?

Persoonlijke aandacht en betrokken zorg: binnen een zorgvilla is er vaak sprake van kleinschalig wonen, waardoor er meer ruimte is voor persoonlijke aandacht en betrokken zorg. Een particulier verpleeghuis beschikt namelijk over zo’n 15 tot 25 woningen. Daarnaast worden de zorg en diensten afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Uitgebreide faciliteiten: van een ruime tuin tot een wellness gedeelte en van een fitnessruimte tot een kapper. Veel faciliteiten die je kunt bedenken, zijn binnen handbereik!

Full service dienstverlening: er kan sprake zijn van een ¨full service pakket¨. Dit betekent dat veel diensten en voorzieningen zijn inbegrepen bij de kosten: denk aan huur, gas, water en licht, maar ook de aanwezigheid van 24-uurszorg, persoonlijke begeleiding, gebruik van faciliteiten en activiteiten.

Agenda aan activiteiten: er is vaak een activiteitenbegeleider aanwezig, waardoor er veel aandacht is voor een goed gevuld dagprogramma. Ook hier wordt rekening gehouden met wensen en behoeften van de bewoners.

Bijzondere woonlocaties: zorgvilla´s bevinden zich vaak op mooie plekken in Nederland en de panden hebben vaak een historische achtergrond.

Wachtlijst: je hoeft niet altijd te wachten om een appartement te betrekken. Soms is er helemaal geen wachtlijst.

Makkelijk verhuizen als echtpaar: een zorgvilla is een particulier initiatief en daardoor zijn er minder strenge regels om een woning te huren. Zo is een zorgindicatie niet altijd verplicht en kunnen echtparen, waarbij de één hulpbehoevend is en de ander niet, samen verhuizen naar een zorgvilla.

Tot slot biedt een zorgvilla ook vaak tijdelijke opvang, zoals crisisopvang en om te revalideren. De persoon in kwestie krijgt de zorg en begeleiding die nodig is. Daarnaast staan alle faciliteiten van de locatie tot beschikking.

 

Zorgvilla´s ontdekken op Woonz.nl? 
Bekijk het overzicht