Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Eenkamerappartement

Omschrijving

Over deze verpleeghuiskamer

De Evenaar is een voormalig verzorgings- en verpleeghuis in de wijk Oosterflank. Voor het huis werden in 2018 nieuwe plannen ontwikkeld. De knusse 1-persoonskamers zijn nu beschikbaar voor een verblijf op basis van Eerstelijnszorg. Het betreft voornamelijk zorg voor mensen die kortdurend opgenomen moeten worden. Bijv. na een operatie of om aan te sterken. Er is een ruime tuin. In de omliggende woonwijk is veel groen; een prima omgeving om lekker te wandelen. Ook het openbaar vervoer is op loopafstand. Zo bent u in een mum van tijd waar u wilt zijn, én ontvangt u makkelijk bezoek.

Een kortdurend verblijf in De Evenaar is mogelijk op basis van een indicatie Eerste Lijns Verblijf. Dit wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet en kan aangevraagd worden door uw huisarts of specialist.

Foto's

Kenmerken

Algemeen
Type woning
Verpleeghuiskamer
Wachttijd
Maximaal 6 maanden
Woning geschikt voor (aantal personen)
1 persoon
Prijsklasse
Vergoeding met eigen bijdrage (tijdelijk verblijf)
Voorwaarden
Te bewonen met een functiegerichte indicatie, indicatie is vereist
Toelatingseisen
-Vergoeding vanuit de eerstelijnszorg; ELV laag/hoog/palliatief
-ZZP 4 en 6 is exclusief behandeling. Uw huisarts blijft de betrokken behandelaar.
Kenmerken
Aantal kamers
1 kamer
Oppervlakte woning
tot 30 m²
Zelfstandigheid woning
Eigen TV-aansluiting
Eigen telefoonaansluiting
Eigen meubilair mogelijk
Aanwezigheid van
Wifi/internetaansluiting
Toegankelijkheid / mobiliteit
Rolstoelwoning
Zorg
Nabijheid van de zorg
24 uur per dag direct aanwezig
Tijdelijke zorg
Kortdurend eerstelijns verblijf
Zorgindicatie
ZZP 6
Functiegerichte indicatie
Veiligheid
Beveiliging
Zorg oproep installatie
Overige service & diensten
Prijzen

De kosten voor het tijdelijke verblijf kunnen mogelijk vergoed worden. Er zijn vier mogelijkheden:

  • Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit is mogelijk als u zelf ondersteuning krijgt vanuit de Wmo. In dat geval kan de mantelzorger respijtzorg aanvragen bij de gemeente. Hiervoor geldt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Iedere gemeente heeft hiervoor eigen regels. Neem voor meer informatie contact op met het WMO loket in uw gemeente.
  • Vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit is mogelijk als u zelf zorg krijgt vanuit de Wlz. In dat geval kan de mantelzorger een indicatie voor respijtzorg aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Ook hiervoor geldt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.
  • Door de zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars vergoeden respijtzorg geheel of gedeeltelijk binnen de aanvullende verzekering. Bekijk hier hier welke zorgverzekeraars vanuit de aanvullende zorgverzekering mantelzorgers ondersteunen via respijtzorg.
  • Vanuit uw persoonsgebonden budget (pgb).

Locatie

De Wende (voorheen De Evenaar) is een voormalig verzorgings- en verpleeghuis in de wijk Oosterflank. Voor het huis werden in 2018 nieuwe plannen ontwikkeld. De knusse 1-persoonskamers zijn nu beschikbaar voor een verblijf op basis van Eerstelijnszorg. Het betreft voornamelijk zorg voor mensen die kortdurend opgenomen moeten worden. Bijv. na een operatie of om aan te sterken. Er is een ruime tuin. In de omliggende woonwijk is veel groen; een prima omgeving om lekker te wandelen. Ook het openbaar vervoer is op loopafstand. Zo bent u in een mum van tijd waar u wilt zijn, én ontvangt u makkelijk bezoek.

Een kortdurend verblijf in De Wende is mogelijk op basis van een indicatie Eerste Lijns Verblijf. Dit wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet en kan aangevraagd worden door uw huisarts of specialist.

De wachttijd voor De Wende ligt tussen de 3 en 6 maanden. Informeer naar de mogelijkheden.
Deze locatie is aangesloten bij ActiZ. Lees meer over ActiZ.
Eenkamerappartement
Aangeboden door: Stichting Humanitas

Bel voor meer informatie over dit aanbod naar: