Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Hotelstudio met 24/7 zorg

Omschrijving

Over deze hotelkamer

Bent u op zoek naar een vakantieverblijf met zorg? Of duurt het herstel na een ziekenhuisopname langer dan gedacht? Of kunt u door ziekte tijdelijk niet thuis wonen? Dan kunt u bij Het Seminarie terecht.

Het Seminarie heeft twee kamers beschikbaar voor hotelmatige zorg. Samen werken we aan uw herstel en pakken we uw dagelijkse bezigheden zoveel mogelijk op.

Ook is het mogelijk om tijdelijk in Het Seminarie te verblijven als uw mantelzorger op vakantie gaat of tijdelijk ontlast moet worden.

Het verblijf is op basis van vol pension en u kunt naast de logeerkamer gebruik maken van de woonkamer op de vide van de centrale Willibrorduskapel.

Foto's

Kenmerken

Algemeen
Type woning
Hotelkamer
Wachttijd
Geen
Woning geschikt voor (aantal personen)
1 persoon
Prijsklasse
Vergoeding met eigen bijdrage (tijdelijk verblijf)
Voorwaarden
Zonder zorgindicatie te bewonen
Toelatingseisen
U kunt zowel met als zonder indicatie in Het Seminarie logeren. Als er Eerstelijns verblijf (ELV) is geïndiceerd door de huisarts of transferverpleegkundige, dan wordt het tijdelijk verblijf en de benodigde zorg geheel of gedeeltelijk vergoed op restitutiebasis, afhankelijk van uw ziektekostenpolis en verzekeraar.
Kenmerken
Aantal kamers
1 kamer
Oppervlakte woning
tot 30 m²
Zelfstandigheid woning
Eigen deurbel
Eigen TV-aansluiting
Aanwezigheid van
Lift in woning
Wifi/internetaansluiting
Eigen scootmobiel oplaadpunt
Toegankelijkheid / mobiliteit
Rollatorwoning
Zorg
Nabijheid van de zorg
24 uur per dag direct aanwezig
Tijdelijke zorg
Crisisopvang
Revalidatie
Vakantieopname
Tijdelijke opname
Respijtzorg
Kortdurend eerstelijns verblijf
Zorgindicatie
Thuiszorg
Functiegerichte indicatie
Veiligheid
Beveiliging
Zorg oproep installatie
Brandalarm
Overige service & diensten
Uit te breiden met
Huishoudelijke hulp
Boodschappenservice
Klusjesman
Wandeling maken
Toelichting
Als u iets bijzonders wilt, dan gaan we er voor zorgen dat dat geregeld wordt! Uiteraard rekenen we een prijs voor additionele dienstverlening en stemmen we dat van te voren met u af.

Bekijk de tour: https://youtu.be/V1-rYtZ0oWQ
Prijzen

De kosten voor het tijdelijke verblijf kunnen mogelijk vergoed worden. Er zijn vier mogelijkheden:

  • Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit is mogelijk als u zelf ondersteuning krijgt vanuit de Wmo. In dat geval kan de mantelzorger respijtzorg aanvragen bij de gemeente. Hiervoor geldt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Iedere gemeente heeft hiervoor eigen regels. Neem voor meer informatie contact op met het WMO loket in uw gemeente.
  • Vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit is mogelijk als u zelf zorg krijgt vanuit de Wlz. In dat geval kan de mantelzorger een indicatie voor respijtzorg aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Ook hiervoor geldt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.
  • Door de zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars vergoeden respijtzorg geheel of gedeeltelijk binnen de aanvullende verzekering. Bekijk hier hier welke zorgverzekeraars vanuit de aanvullende zorgverzekering mantelzorgers ondersteunen via respijtzorg.
  • Vanuit uw persoonsgebonden budget (pgb).

Aanvullende service en diensten
Huishoudelijke hulp
€ 40,00 uur
Boodschappenservice
€ 5,00 bestelling
Klusjesman
€ 50,00 uur
Wandeling maken
€ 35,00 uur
Toelichting
Als er sprake is van een ELV-indicatie (Eerstelijnsverblijf) dan wordt het verblijf en de zorg geheel of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekeraar, afhankelijk van welke polis u heeft. In geval van een restitutiepolis, dan worden de kosten 100% aan u gerestitueerd.

Locatie

Midden in het historisch stadshart van Amersfoort is Zorgresidence Het Seminarie gesitueerd. Een kleinschalig wooninitiatief voor senioren die graag comfortabel willen wonen met 24/7 zorg in de nabijheid. Het wooninitiatief is gevestigd in een voormalige kloosterschool die in 2013 volledig werd gerenoveerd.

Het team van Het Seminarie biedt de bewoners van de 6 tweepersoons en 16 éénpersoons woonappartementen professionele 24-uurs zorg en dienstverlening. In Het Seminarie woont u in een levendige omgeving met ruimte voor ontmoeting.

Het doel van het team in Het Seminarie is het creëren van een veilige, zorgvolle, inspirerende en levendige woonzorgvoorziening. Door de interactie met de omgeving wordt verbondenheid gecreëerd tussen het leven binnen en buiten. Dat is Het Seminarie.
Hotelstudio met 24/7 zorg
Aangeboden door: Stichting Het Seminarie

Bel voor meer informatie over dit aanbod naar: