Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Elisabeth Otter-Knoll Stichting

Over Elisabeth Otter-Knoll Stichting

De Elisabeth Otter-Knoll Stichting (EOKS) is in 1912 opgericht ten gevolge van de uitvoering van een nauwkeurig omschreven testament van mevrouw Elisabeth Otter-Knoll. De EOKS is altijd trouw gebleven aan het gedachtegoed van haar stichtster, hetgeen onder andere betekent dat de historische gronden zijn gerespecteerd in de inrichting van het pand. Het materieel cultureel erf-goed van mevrouw Otter-Knoll is op diverse plaatsen op de locatie terug te zien, zoals in de huisstijl, meubilair en kunst. Bewoners uit de doelgroep hebben een grote sociaal-culturele belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Deze factoren binden de bewoners en creëren een leefomgeving waar menselijke waardigheid en welbevinden tot bloei komen.
De EOKS heeft als doelstelling om binnen deze geschetste levensstijl een hoogwaardige kwaliteit van wonen en diensten te leveren. Indien nodig is zorg dichtbij, middels een externe partij van wie op de locatie een wijkteam is gevestigd. Diverse diensten kunnen worden afgenomen via de EOKS, met als doel dat bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen met behoud van eigen regie. De appartementen zijn levensloopbestendig.
In het pand zijn tevens 13 studenten woonachtig, zij onderhouden contacten met bewoners en verzorgen de alarmopvolging in de nacht. Studenten voeren geen zorgtaken uit. De verschillende generaties blijken goed met elkaar te kunnen wonen in hetzelfde pand.

Locaties

Het Huis van Elisabeth Otter-Knoll
De Elisabeth Otter-Knoll Stichting (EOKS) is in 1912 opgericht als gevolg van de uitvoering van een nauwkeurig omschreve...
Loowaard 3
Amsterdam
Bekijk

Kaart

Elisabeth Otter-Knoll Stichting

Adres:
Loowaard 3
1082 KR Amsterdam