Terug
Zorg
Dagopvang
Ergotherapie
Fysiotherapie
Nachtzorg
Thuiszorg
Vervangende mantelzorg
Diensten
Maaltijdservice
Schoonmaken
Activiteiten
Financieel
Ondersteuning
Woning aanpassen
Mantelzorgwoning
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Langer thuis wonen met hulp en ondersteuning

Geschreven op vrijdag 23 april 2021 door Stagiair Woonz

Senioren blijven steeds langer in hun eigen woning wonen. Vaak is dit een eigen wens, maar dit wordt natuurlijk ook gesteund vanuit de overheid.

Als u langer thuis woont, komt u waarschijnlijk op een punt waarbij u hulp of advies nodig heeft. Maar waar kunt u dan terecht? En welke oplossingen zijn er allemaal? Daarom nemen wij u in dit artikel mee in welke oplossingen u vindt op Woonz.nl.

1. Diensten

Om comfortabel thuis te wonen, is het fijn om gebruik te maken van diensten. Denk bijvoorbeeld aan maaltijdservices, schoonmaakhulp en personenalarmeringen. Al deze diensten maken het zelfstandig thuis wonen makkelijker en ontzorgen u. Klik hier om alle diensten te bekijken.

2. Woningaanpassingen

Stel dat u langer thuis blijft wonen, maar de trap en drempels op een gegeven moment een probleem worden, dan hoeft u niet per se te verhuizen. U kunt er ook voor kiezen om woningaanpassingen te laten doen, zodat uw woning meer toekomstbestendig wordt. Of u nou advies nodig heeft of juist iemand die de aanpassingen voor u uitvoert, op Woonz.nl hebben we hier ook een overzicht van. Bekijk hier het aanbod.

3. Zorg

Wanneer u medische ondersteuning nodig heeft, kunt u in veel gevallen thuis blijven wonen. Er zijn verschillende mogelijkheden die vallen onder de categorie zorg. Zo zijn er mogelijkheden voor beweegzorg aan huis, thuiszorg en nachtzorg. Maar ook zorg buitenshuis, zoals dagopvang. Ontdek alle diensten die onder zorg vallen. Fysio

4. Financieel

U ziet het vast vaker terug komen in uw omgeving. Als de partner overlijdt die altijd de financiën deed, de ander met een probleem zit. Gelukkig zijn er mensen die hierbij helpen en ondersteunen. Of misschien wilt u wel een levenstestament opzetten, ook dan kunt u terecht bij diensten onder de categorie financieel. Bekijk de diensten hier.

5. Ondersteuning

Het vinden en regelen van de juiste zorg voor uzelf of uw naaste kan best lastig zijn. U weet misschien niet waar u moet  beginnen of wanneer iets vergoed wordt. Samen met experts kijkt u welke zorg het beste past en hoe dat kunt regelen. U kunt het zelfs uit handen geven. Ontdek wie er voor u klaarstaan.

6. Hulpmiddelen

Hulpmiddelen zorgen er ook voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig en veilig kunt blijven wonen. Binnen deze categorie vallen producten als rolstoelcapes en wandelstokken, maar ook diensten als scootmobielen die u per dagdeel kunt huren.

7. Activiteiten

Tot slot vindt u de categorie activiteiten. Hieronder vallen diensten met betrekking tot sport en bewegen, vervoer en dagjes uit. Vitality Club en Fitavie zijn hier voorbeelden van. Klik hier om naar de categorie activiteiten te gaan.

Vergoedingen

Sommige diensten en producten worden vergoed vanuit de gemeente (wmo), (aanvullende) zorgverzekering of het persoonsgebonden budget. Goed om te weten en om na te vragen als u een dienst of product wilt aanschaffen.

Woonz nieuwsbrief