Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Trap oplossing
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Creëer een mooie en veilige badkamer

Geschreven op donderdag 09 september 2021 door Sophie Schilder

Merk je dat je wat moeilijker beweegt, of heb je wel eens last van duizelingen? De badkamer is door de gladde vloeren en opstapjes een linke plek als je (lichte) fysieke ongemakken krijgt. Je hebt hiermee een verhoogde ‘val-kans’.

De fysieke ongemakken, zoals bijvoorbeeld een verminderd evenwicht, zicht of spierkracht, komen vaak geleidelijk. Je doet er dan ook verstandig aan om voor jezelf of voor jouw partner na te gaan in hoeverre de badkamer veilig is als het gaat om valrisico’s.

Wat maakt de badkamer een linke plek?

  • Het hoge bad- en/of douche-instap;
  • De douche in het bad;
  • Losliggende kleedjes;
  • De gladde vloeren en ondergrond;
  • Gebrek aan houvast;
  • Drempels.

Wat kun je zelf doen?

Door een aantal relatief kleine aanpassingen in de badkamer is het al mogelijk om de valrisico’s te verkleinen. Maak de badkamer veiliger door te zorgen voor goede verlichting, goede ventilatie, een stevig krukje om op te zitten en door het weglaten van losliggende matjes.

Aangepaste badkamer

Merk je dat jouw badkamer niet meer voldoet en de fysieke ongemakken te groot zijn om er goed gebruik van te maken? Een volledig aangepaste badkamer biedt mogelijkheden. Denk hierbij aan een inloopbad en/of douche, een antislipvloer, wandgrepen, een verhoogde wc, een alarmbel en een thermostaatkraan. De experts van de Woningwachter kunnen dit voor je realiseren. Zij nemen jouw persoonlijke situatie en wensen graag met je door. Er is zeer ruime keuze in bijvoorbeeld soorten en kleuren tegels, kranen, wasbakken. Zo kun je na de aanpassing weer heerlijk genieten van een mooie en veilige badkamer. Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan.

Aangepaste badkamer

Vergoedingen vanuit de gemeente en overheid

In sommige gevallen vergoedt de gemeente aanpassingen die u ondersteunen bij langer zelfstandig thuiswonen. Neem voor meer informatie hierover contact op met de Wmo consulent van jouw gemeente. Ook zijn sommige hulpmiddelen aftrekbaar van de belasting.

Woonz nieuwsbrief