Het verhaal van Woonz.nl

Voor senioren fijn wonen centraal stellen, het beschikbare woningaanbod en mogelijkheden aan huis beter presenteren en daarmee de gehele seniorenmarkt verhelderen: dat is de missie van Woonz.nl.

Als u snel iets van ons wilt weten…

Kunt u op één van de onderwerpen klikken en dan komt u meteen bij dat gedeelte terecht!

  1. Hoe Woonz.nl ontstond
  2. Wat vindt u op Woonz.nl?
  3. Het seniorenpanel
  4. Het team van Woonz.nl

stijgende zorgkosten

Hoe Woonz.nl ontstond

In 2013 startte Annemiek Schut samen met compagnon Mirjam Doorewaard het woonplatform Woonz.nl. Annemiek (links op de foto) heeft ruime ervaring als interim HR-manager in een aantal woonzorgorganisaties, Mirjam (rechts op de foto) werkt nog steeds als interimmanager in de ouderenzorg. Annemiek studeerde gezondheidswetenschappen in Maastricht, Mirjam Strategie&Organisatie aan de OU van Den Haag. De gehele markt voor wonen, service en zorg overzichtelijk en transparant maken, dit was dé reden voor Annemiek om met Woonz.nl te starten!

"Ik kwam op het idee voor Woonz.nl toen ik met een oudere kennis een woning ging zoeken. Al snel raakten we het spoor bijster. We strandden in een onoverzichtelijk aanbod van woonzorgmogelijkheden. Dat kan en moet anders, wist ik.'' - Annemiek Schut

Fijn wonen, altijd en overal

Als je tot je zestigste gewend bent dat zaken je helder worden gepresenteerd, waarom zou dat daarna dan anders moeten zijn? Gedurende twee jaar inventariseerden Annemiek en Mirjam de markt, daarbij gebruik makend van hun ervaring en netwerk in de ouderenzorg. Zo bouwden ze stap voor stap hun onafhankelijke internetplatform waar senioren de woningen, service en zorg kunnen vinden die aansluit op hun persoonlijke wensen.

''Voor Woonz.nl staat bij het kiezen van een woning de leefomgeving centraal. Fijn wonen is niet aan leeftijd gebonden en hoort voor iedereen bereikbaar te zijn. Altijd en overal.'' - Mirjam Doorewaard

Wat vindt u op Woonz.nl?

Woonz.nl is een onafhankelijk internet platform waar senioren kunnen ontdekken welke mogelijkheden er zijn om fijn te blijven wonen tot op hoge leeftijd. Of dat nu in het huis is waar men altijd al woonde of in een nieuwe woonomgeving. We slaan een brug tussen de vraag van senioren, hun naasten, zorgprofessionals en aanbieders van woningen, services en zorg. Op het platform verzamelen we een uitgebreid aanbod aan seniorenwoningen met en zonder zorg en een breed scala aan diensten en producten die u thuis ondersteunen. Denk hierbij aan serviceappartementen en aanleunwoningen en diensten als maaltijdservices en personenalarmering

testpanel

Het seniorenpanel bewaakt gebruiksvriendelijkheid

Het testpanel helpt ons door nieuwe ontwikkelingen te testen. Daarnaast denken zij ook mee over toekomstige ontwikkelingen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat Woonz.nl altijd makkelijk te gebruiken is en aansluit bij de wensen van senioren. Wij organiseren periodiek een leuke bijeenkomst waar we een nieuwe ontwikkeling op het platform aan het panel voorleggen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • een nieuw formulier om een vraag te stellen;
  • het aanmaken van een zoekprofiel;
  • een nieuw ontwerp van de homepage.

Daarnaast denken de leden van het seniorenpanel mee over toekomstige ontwikkelingen van Woonz.nl. Welke diensten zou u graag op het platform willen zien? Wat zou handig zijn en wat juist niet? Lees meer over het seniorenpanel >

Het team van Woonz.nl

Algemeen directeur Annemiek

Onze directeur en oprichter Annemiek is positief en denkt graag in kansen: dat is ook de reden waarom Woonz.nl nu bestaat. Binnen het team helpt ze waar ze kan om samen van Woonz.nl hét platform voor senioren te maken en gaat ze in gesprek met verschillende aanbieders om hen op Woonz.nl te krijgen.

 

“Mijn grootste doel is om zoveel mogelijk aanbieders aan Woonz.nl te verbinden. Hierdoor ontstaat er keuzevrijheid voor u. Ik ben ervan overtuigd dat zelf kiezen gelukkig maakt!”

Annemiek

Directeur bedrijfsvoering Mirjam

Mirjam is adviseur en mede-eigenaar uit generatie X. Ze vindt het fijn om meerdere dingen tegelijk te doen. Mirjam is gedreven, autonoom en heeft een no-nonsens mentaliteit. Als mede-eigenaar gelooft zij in Woonz.nl en vindt dat fijn wonen niet aan leeftijd gebonden is en voor iedereen bereikbaar hoort te zijn. Altijd en overal!

“Het grootste deel van de week werk ik binnen zorgorganisaties. Daar leid ik veranderprocessen en laat ze vanuit positieve klantbenadering zien wat er allemaal kan in de zorg.”

Mirjam

Office manager Ilse

Officemanager Ilse is sociaal, een kletskous en uiteraard regelmatig serieus. Dankzij haar loopt alles binnen het team én op kantoor op rolletjes. Ze houdt van lijstjes en wil graag dat alles klopt en er mooi uit ziet. Daar is ze soms wel wat lastig in (zegt ze zelf!) Ilse is ook verantwoordelijk voor de financiële administratie en vaak uw eerste aanspreekpunt aan de telefoon.

“Ik zorg ervoor dat alles bij Woonz.nl op rolletjes loopt én ben uw eerste aanspreekpunt. Grote kans dat u mij aan de telefoon krijgt als u naar ons kantoor belt!”

Ilse

Social media marketeer Dominique

Dominique doet eigenlijk alles op het gebied van online marketing. Haar functietitel is dan wel social media marketeer. Maar naast het schrijven en publiceren van al onze berichtjes op Facebook, Twitter, LinkedIn, het beantwoorden van al uw vragen, informatie verzamelen en bundelen in een goed leesbaar artikel, doet ze eigenlijk veel meer. Al haar werkzaamheden staan in het teken om u tijdens uw zoektocht zo goed mogelijk bij te staan.

“Als u een leuk artikel leest of antwoord krijgt via Facebook, dan is de kans groot dat het van mij komt!”

Dominique

Leaddeveloper Wilco

Een ontwikkelaar met grote passie voor techniek, ofwel onze leaddeveloper: Wilco. Met het team verwerkt Wilco uw feedback zo snel mogelijk in verbeterde en/of nieuwe functionaliteiten. Denkt u hierbij aan een nieuwe zoekcriteria zoals de diensten op locatie of dat u een mailtje ontvangt als uw favoriete woning beschikbaar is.

“Met een leuk en enthousiast team continu uitgedaagd worden om het beste in elkaar naar boven te halen: dat is waar ik energie van krijg!”

Wilco

Senior developer & product owner Coen

Binnenkort meer over Coen…

Volgend artikel:
Wat kan er allemaal op Woonz.nl?
Vorig artikel:
Zorg regelen voor senioren. Hier een handig overzicht!
Woonz nieuwsbrief