Terug home Informatie & inspiratie Mijn moment Mevrouw van Stralen (66) vindt haar droomwoning waar later ook zorg mogelijk is

Mevrouw van Stralen (66) vindt haar droomwoning waar later ook zorg mogelijk is

Als er iemand van het leven geniet en altijd positief is, is het mevrouw van Stralen wel. Ze maakt haar naam waar, want ze is het stralende zonnetje in huis. En dat huis staat in 's-Hertogenbosch. Hier woont de 66-jarige samen met haar hondje Dexter in een gezellig en knus seniorenappartement met het park op loopafstand.

Onafhankelijkheid

Een jaar geleden moest mevrouw van Stralen met pijn in haar hart afscheid nemen van haar geliefde man. “Een hartaanval, daar doe je niks aan. Het ging allemaal zo snel”, vertelt zij. Ondanks het gemis staat mevrouw van Stralen nog altijd midden in het leven. Ze voelt zich een sterke vrouw, is fit en wil in haar leven nog veel doen en bereiken. Omdat ze niet afhankelijk wil zijn van anderen, leek het haar een goed idee om te anticiperen op een woning voor later. “Ik zocht naar iets waar honden waren toegestaan, want ik laat Dexter voor geen goud achter. Het leek me ook leuk om iets te vinden waar ze veel activiteiten organiseren. Het liefst iets met schilderen, want dan kom ik helemaal tot rust.” Na wat rondspeuren kwam zij terecht op de website van Woonz.nl en startte hiermee haar huizenjacht.

Zoektocht

“Via de website kon ik makkelijk zoeken naar specifieke woonwensen, zo ook op de activiteit schilderen. Na een tijdje zoeken kwam ik uit bij een 2-kamerappartement vlakbij het winkelcentrum”, vertelt mevrouw Van Stralen. Een groen omgeving was ook een pre. “Ik ga elke dag de deur uit met Dexter. Zo’n drie tot zes keer per dag. Dus dan is het wel extra fijn om door een park te wandelen. Dan kan je alle seizoenen echt beleven”, zegt mevrouw Van Stralen. Gelukkig was Dexter meer dan welkom in het appartement en kon de senior via de website een bezichtiging regelen. “Mijn dochter was hartstikke enthousiast en bood meteen aan om mee te gaan met de bezichtiging.”

Precies wat ze zocht

“Ik weet nog goed dat Tamara van het appartementencomplex ons stond op te wachten. Ik was best zenuwachtig. Uiteindelijk was de woning precies wat ik zocht. Niet te groot, veel lichtinval en er zat zelfs een tuintje bij. Tamara legde uit dat er elke week verschillende activiteiten worden georganiseerd. Het voelde gewoon allemaal heel goed aan”, vertelt mevrouw Van Stralen. De keuze was toen snel gemaakt en binnen twee maanden verhuisde de positieveling naar ‘s-Hertogenbosch. “Mijn kleinkinderen stonden met een prachtige bos bloemen aan de deur om te vieren dat ik mijn droomwoning had gevonden. Nu zijn we een paar maanden verder en ik heb het hier zo goed. Mocht het later nodig zijn, dan kan ik makkelijk hulp en zorg regelen. Nog een keer verhuizen wil ik echt niet hoor!”

Wilt u net als mevrouw van Stralen de woning vinden die bij u past? Ga op huizenjacht op Woonz.nl of vind een soortgelijk woning als dat van mevrouw van Stralen.

Lees meer mijn moment verhalen

Interessante links bij dit artikel: