Terug home Informatie & inspiratie Mijn moment Mevrouw Evers (65) kan nu iedere dag schilderen in haar eigen atelier

Mevrouw Evers (65) kan nu iedere dag schilderen in haar eigen atelier

Mevrouw Evers woont sinds kort in een seniorenwoning met eigen atelier. Ze wist niet dat zoiets bestond! “In mijn eigen atelier schilder ik nog dagelijks” vertelt zij stralend. In deze woning kan zij dat blijven doen tot op hoge leeftijd. Ook wanneer zij later zelf zorg nodig heeft.

Actieve en fitte 60-ers

Mevrouw Evers is een fitte en artistieke vrouw. Samen met haar man woonde ze in Haarlem. Net buiten het centrum in een fijne woning. Aan verhuizen en zorg dacht ze nog helemaal niet. “Tegenwoordig ben je op je 65e helemaal niet oud. Mijn man en ik staan midden in het leven. Mijn man is heel actief als maatje voor ouderen. Fijn dat hij zoveel mensen tot steun kan zijn. Voor mij is schilderen mijn lust en mijn leven, dat wil ik blijven doen tot aan mijn dood.” Mevrouw Evers vertelt vol passie over de schilderijen die zij heeft gemaakt.

Kinderen niet tot last zijn

Meneer en mevrouw Evers hebben samen vier kinderen. “We passen soms op bij de kleinkinderen. Niet structureel hoor, dat past niet in ons leven. En andersom, dat de kinderen ooit voor ons zouden zorgen zien wij totaal niet zitten. Onze kinderen hebben het allemaal druk met hun baan en hun gezin. We willen hen nooit tot last zijn. Daarom hebben we besloten om te verhuizen naar een plek waar we samen heel oud kunnen worden. Hier kunnen we bijvoorbeeld ook zorg krijgen als dat later nodig is.”

"In mijn eigen atelier schilder ik dagelijks"

Woonz.nl eerst voor eigen ouders

Als we haar vragen waar ze Woonz.nl van kent, glimlacht mevrouw Evers. “Mijn beide ouders leven nog. Ze zijn ver in de 80 en lekker eigenwijs. Een jaar of twee terug ontstond er bij hen behoefte aan zorg. Het was voor het eerst dat ik met een zorgvraag in aanraking kwam en had geen idee hoe het aan te pakken. Woonz.nl heeft toen ontzettend geholpen. Door alle informatie op de site kregen we inzicht in wat er mogelijk was. Toen we wisten waar mijn ouders gebruik van konden maken, konden we op Woonz.nl gratis de aanbieders van zorg vinden. Vrij gemakkelijk kwamen we in contact met hen en konden mijn ouders een keus maken. Echt heel fijn!

Mevrouw Evers met tablet

Nu zelf een woning gevonden

De ouders van mevrouw Evers maken inmiddels gebruik van alarmering, twee uur per week hulp in de huishouding en thuiszorg. Ze zijn er echt heel tevreden over. Want met deze beperkte inzet is het mogelijk om samen zelfstandig te blijven wonen. En meneer en mevrouw Evers zijn verhuisd naar een seniorenwoning met eigen atelier. Nu kunnen zij in de toekomst zorg krijgen zonder dat zij daarvoor hun kinderen moeten inschakelen. En, mevrouw Evers kan iedere dag lekker blijven schilderen.

Wilt u net als mevrouw Evers de woning vinden die bij u past? Ga op huizenjacht op Woonz.nl of vind een soortgelijke woning als dat van mevrouw Evers.

Lees meer mijn moment verhalen

Interessante links bij dit artikel:

Annemiek Schut

Annemiek is de oprichter en directeur van Woonz.nl. Na haar persoonlijke ervaringen vond zij het hoog tijd om een platform voor senioren op te zetten.