Terug home Informatie & inspiratie Mijn moment Meneer van der Linden (68) – woont weer in de buurt van zijn kleinkinderen

Meneer van der Linden (68) – woont weer in de buurt van zijn kleinkinderen

Als je op een woensdag middag door Den Haag loopt, is de kans groot dat je meneer Van der Linden tegenkomt. Op de fiets is hij, samen met zijn kleinzoon, op weg naar de speeltuin. Want meneer van der Linden woont sinds ruim een jaar weer in de buurt van zijn kinderen en kleinkinderen.

Verhuizen op basis van woonwensen

Toen meneer Van der Linden zo’n 5 jaar geleden vrij plotseling vrijgezel werd, wist hij dat de ruime eengezinswoning waar hij in woonde, te groot was voor hem alleen. “Het was een heel fijn huis in een rustige bosrijke omgeving. Daarom had ik geen enkele haast om te verhuizen”, vertelt hij. “Als ik de stap naar een nieuwe woning zou zetten, dan moest het een woning zijn waar ik oud zou kunnen worden. En om die reden had ik best wel wat noten op mijn zang”.
Op de woonwensenlijst van Van der Linden stond ruimte, alles gelijkvloers en een lichte woning met stip op 1. En in de buurt van zijn kinderen en kleinkinderen.
“Vooral mijn jongste zoon wilde heel graag dat ik in de buurt kwam wonen. Hij en zijn vrouw hadden net een 2e kind gekregen en wilden heel graag dat hun kinderen met opa in de buurt zouden opgroeien. En ook ik wilde dat maar wat graag!”

"Ik fiets vaak met mijn kleinzoon naar een speeltuin in de buurt.”

Het zoekproces startte online

De zoektocht van meneer Van der Linden startte online en heeft best wat langer geduurd. “Via Woonz.nl heb ik op mijn gemak naar een geschikte woning gezocht. Naast de eerder genoemde wensen, was het voor mij ook belangrijk dat ik mijn zelfstandigheid zou kunnen behouden. Ook als ik ouder word en verslechter. En uiteraard moet het een kindvriendelijk omgeving zijn. Want sinds ik bij mijn zoon en zijn gezin in de buurt woon, zijn mijn kleinzoon en ik dikke maatjes. Minimaal 3 x per week haal ik hem op van school en gaan we samen leuke dingen doen. Waarbij hij altijd mag kiezen….”

Via Woonz.nl kon meneer Van der Linden favoriete woningen aanmaken. En hij werd op de hoogte gehouden van het nieuwe aanbod dat paste in zijn zelf samengestelde zoekprofiel. Na een periode van bijna 3 jaar en verschillende bezichtigingen kwam ineens zijn huidige woning voorbij. “Toen ik de foto’s van het appartement zag en las wat er allemaal mogelijk was, wist ik het direct. Hier wil ik gaan wonen.” Van der Linden reageerde en helaas bleek hij net achter het net te vissen. Het appartement was al vergeven. Hij kwam terecht op de wachtlijst en na een klein half jaar, was er opnieuw een appartement beschikbaar. “Achteraf moest het zo zijn”, vertelt hij. “Dit appartement lag aan de zonkant. Ik heb direct ‘ja’ gezegd en nu woon ik er dus ruim een jaar met heel veel plezier.”

Een woning met mogelijkheden

De nieuwe woning van meneer Van der Linden voldoet aan de wensen van de senioren van vandaag en ook die van morgen. Hij huurt zelfstandig en hij woont er op dit moment nog zonder zorg. Mocht er toch een zorgvraag ontstaan, dan is van alles mogelijk. Van eenvoudige hulp aan huis  tot intensieve medische thuiszorg. Jasper, de zoon van meneer Van der Linden, is vooral blij met de uitgebreide service waar zijn vader gebruik van kan maken. “Mijn vader is altijd welkom bij ons. Hij mag mee-eten maar hoeft dat niet als hij dat niet wil. De serviceflat biedt namelijk mogelijkheden om maaltijden aan huis te laten bezorgen. Ze kunnen het leven van mijn vader geheel ontzorgen.”

Interessante links bij dit artikel:

Annemiek Schut

Annemiek is de oprichter en directeur van Woonz.nl. Na haar persoonlijke ervaringen vond zij het hoog tijd om een platform voor senioren op te zetten.