Terug home Informatie & inspiratie Mantelzorg Even voorstellen: mantelzorgmakelaar

Even voorstellen: mantelzorgmakelaar

'Dromen van vandaag zijn het materiaal van de wereld van morgen!' Dit is mijn motto en zo van toepassing in mijn werk!

Ik ben Kalinka Kester en mantelzorgmakelaar. Mijn schoonmoeder droomde van een goede oude dag voor haar en haar man. Na 10 jaar teleurstellende verpleeghuiszorg woont mijn schoonvader weer thuis met zijn vrouw met behulp van een zorg au pair. Deze creatieve zorgoplossing die ik hen heb kunnen bieden, heeft mij veel voldoening en energie gegeven. Dit inspireerde mij om een carrièreswitch te maken vanuit de financiële wereld naar mantelzorgmakelaar/casemanager mantelzorg.

Door mijn persoonlijke ervaring, zoektocht en opleiding heb ik ideeën over vraagstukken die leven bij mantelzorgers. Deze deel ik wekelijks met u in mijn column via Woonz.nl. In mijn eerste column geef ik u graag een beeld wat ik in mijn functie doe.

Wat is een mantelzorgmakelaar?

mantelzorgmakelaar Kalinka Kester

Ik ben uw wegwijzer in de wereld van de zorg. Ik kan u helpen bij vragen over zorg, wonen, inkomen, werk en welzijn, wetten, regels en verzekeringen. Samen met u kijk ik naar knelpunten binnen uw mantelzorgsituatie om u te ontzorgen. Elke situatie is anders en vraagt om een persoonlijke benadering door advies en begeleiding op maat. Ik neem in overleg afgesproken regeltaken over. Zodat u verder kunt als mantelzorger en u zich echt gehoord, ondersteund en ontlast voelt.

Ik kan u bijvoorbeeld helpen met:

 • Het regelen van passende zorg
 • Het maken van belangrijke keuzes. Denk hierbij onder andere aan opname of thuisblijven, PGB of geen PGB of de keuze van een zorgorganisatie
 • Aanvragen van een indicatie of persoonsgebonden budget (PGB)
 • Regelen van zorg vanuit PGB
 • Invullen van formulieren en opstellen van brieven naar instanties
 • Begeleiden van gesprekken met instanties
 • Regelen van vervangende mantelzorg
 • Informatie en hulp financiële regelingen
 • Opstellen van bezwaarschriften en begeleiden bezwaarcommissies
 • In kaart brengen en inschakelen van zorgnetwerk (familie, vrienden, buren)
 • Afstemmen van werk en privé (mantelzorg) met de werkgever

Vergoed vanuit zorgverzekeraar

Een groeiend aantal zorgverzekeraars vergoedt de kosten van een mantelzorgmakelaar vanuit de aanvullende verzekering. Sommige gemeenten vergoeden mijn diensten als mantelzorgmakelaar uit WMO-gelden.

Onafhankelijk advies

Ik werk niet vanuit een (zorg)instelling, gemeente of zorgverzekeraar, ik ben volledig onafhankelijk. Daarom kan ik u objectief bijstaan en stel ik het belang van u, als mantelzorger en de zorgvrager, voorop.

De komende weken neem ik u mee in vraagstukken die ik tegenkom en wellicht ook op u van toepassing kunnen zijn!

Vriendelijke groet,

Kalinka Kester
Mantelzorgmakelaar – Onafhankelijk Cliëntondersteuner


Contactaanvraag mantelzorgmakelaar

 • Stel hieronder uw vraag aan de mantelzorgmakelaar. Wilt u liever telefonisch contact dan kunt u de mantelzorgmakelaar bereiken op het volgende nummer: 085-0517933.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Kalinka Kester

Kalinka is Mantelzorgmakelaar – Onafhankelijk Clientondersteuner. Wekelijks deel ik mijn ideeën over vraagstukken die leven bij mantelzorgers in mijn column op Woonz.nl.