Terug home Informatie & inspiratie Met pensioen en toen Met pensioen en toen? Antoinette (61) vertelt…

Met pensioen en toen? Antoinette (61) vertelt…

Geschreven op donderdag 23 januari 2014

Antoinette, getrouwd met Chris, moeder van 2 dochters en oma van 3 kleinkinderen, is sinds 3 jaar met ‘pre-pensioen’. “Ik ben eigenlijk nog te jong (61) voor pre-pensioen en daarom voelt het soms nog steeds onwennig. Tegelijkertijd heb ik het drukker dan ooit!”, aldus Antoinette.

Het roer om

Drie jaar geleden werd er binnen de organisatie waar Antoinette werkte gereorganiseerd. Zij had op dat moment wat fysieke problemen en dat was voor haar werkgever aanleiding om ontslag aan te vragen. Antoinette betreurt haar ontslag: “Ik had het erg naar mijn zin op mijn werk en had leuke collega’s”. Vol goede moed begon ze haar zoektocht naar nieuw werk. Ondanks verwoede pogingen lukte dat jammer genoeg niet. “Ik denk dat mijn leeftijd ging meespelen, dat ik daarom steeds werd afgewezen”, zegt Antoinette. Een jaar geleden gooide Antoinette het roer helemaal om. In overleg met haar man besloot ze te stoppen met zoeken naar werk en te gaan genieten van wat ze nu haar ‘pre-pensioen’ noemt.

Hobby’s

Stoppen met werken lukte goed, omdat Antoinette altijd veel hobby’s heeft gehad. “Ik denk dat het heel belangrijk is dat je al hobby’s hebt voor je pensioen begint”, zegt Antoinette. “Want als je na je pensioen nog moet gaan bedenken wat je leuk vindt om te doen, kan je het moeilijk krijgen”. Hobby’s heeft Antoinette gelukkig volop!

Acteertalent

Sinds haar 18e jaar speelt ze al toneel. Tot op de dag van vandaag is Antoinette lid van een toneelvereniging waarmee ze twee keer per jaar op de planken staat. “Meedoen aan een voorstelling is ontzettend leuk maar wel heel intensief, vooral de laatste weken voor de voorstelling. Dan repeteren we meerdere keren per week”. Dat Antoinette talent heeft blijkt uit het feit dat ze regelmatig meespeelt in betaalde producties. Ze maakt namelijk deel uit van Theatergroep Vrij. ”Dit is een klein gezelschap dat voorstellingen geeft in kleine theaters in het land en vaak zelfs bij mensen thuis”. Soms is ze te zien in instructiefilms, stond ze voor NieheMedia op de planken in ‘Baantjer in het theater’ en recent nog acteerde Antoinette in een commercial van de ANWB. “Ik geniet enorm van de afwisseling en dynamiek die acteren met zich meebrengt”. Verder doet ze af en toe modellenwerk voor bepaalde campagnes en voice-over voor filmpjes.

Wie Antoinette een keer ‘live’ wil zien optreden, kan de voorstelling op 19 januari 2014 bijwonen. Dan speelt de theatergroep de komedies “Lidwina”, “Na het Vertrek” en  “Elke Week” in het Piet Waals Vestzaktheater in Prinsenbeek.

Liedjesprogramma

Naast acteren, zingt Antoinette ook graag. Dat doet ze in een popkoor en ze maakt samen met een aantal mensen van de toneelvereniging deel uit van een zanggroepje. Met het zanggroepje treedt ze twee maanden per jaar op in verzorgingshuizen. “We brengen een liedjesprogramma met wisselende kleding en dansjes. Heel leuk en dankbaar om te doen”, aldus Antoinette.

"Met mijn zanggroep treed ik op in verzorgingshuizen"

Antoinette van der Velde (61)

Actief blijven

“Zoals ik al zei, ik kom tijd te kort”. Want naast acteren en zang, doet Antoinette een cursus fotografie, sport ze zo’n drie keer per week, schildert ze en past ze regelmatig op haar kleinkinderen. En daar houdt het nog niet op. “Momenteel hebben we geen avond meer vrij, maar ik zou graag weer met mijn man gaan stijldansen. We hebben altijd op hoog niveau gedanst en hebben besloten om dat bij de start van zijn pensioen weer op te pakken”.

Interessante links bij dit artikel:

Mirjam Doorewaard

Mirjam Doorewaard is mede oprichter van het platform Woonz.nl en is hét aanspreekpunt voor sales en trainingen.