Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Trap oplossing
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Een toekomstbestendige woning, interview met Marti Schilder-Stol

Geschreven op donderdag 02 september 2021 door Sophie Schilder

Wij spraken met Marti Schilder-Stol, weduwe van Dries Schilder. Zij vertelt over de gemakken en voordelen die zij heeft ervaren met de aanpassingen die zijn gedaan aan de woning.

Mijn man Dries begon in 2014 te merken dat hij minder mobiel werd. Hij was toen 84 jaar. Zijn gezondheid ging langzaamaan achteruit. We hebben toen met elkaar gesproken over hoe we wilden wonen in de toekomst. We woonden in een heerlijk huis op het Waardeiland in Leiden met het zicht op vier wateren die bij elkaar komen. We kenden daarbij ook bijna iedereen van het eiland omdat wij ook erg actief waren voor het bestuur. Verhuizen was dus voor ons eigenlijk geen optie. We hebben het ook even kort gehad over het eventueel aanpassen van de garage naar een slaapverblijf. Dit was echter wel een zeer ingrijpende verbouwing en dit was niet noodzakelijk. Daarom hebben wij uiteindelijk voor een traplift gekozen. 

Oriëntatiefase

Wij zijn ons toen online gaan oriënteren naar de mogelijkheden voor het plaatsen een traplift. Wij kwamen al vrij snel bij een leverancier waar wij een goed gevoel bij hadden. We konden terecht op locatie voor een gesprek over onze wensen. 

"De verkoper vertelde ons dat wij één van de weinigen waren die preventief een traplift bestelden. De meeste mensen bestellen eigenlijk een traplift als het traplopen niet meer gaat."

Traplift met BMW embleem Eén van de dingen die Dries moest opgeven was het rijden in zijn BMW. Dit was helaas niet meer mogelijk. Ik heb toen bij de verkoper van de traplift gepolst, naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een BMW-embleem op de trapliftstoel. Zij vonden dit een heel leuk idee en zijn voor ons gaan informeren. Een bedrijf in Engeland kon het maken en zo geschiedde. Dries kon zich met de BMW verplaatsen over de etages. De traplift was voor ons een enorme uitkomst. Kort na het plaatsen van de traplift hebben wij ook de badkamer aangepast met extra grepen en een instapbadDries kreeg toen hij 87 jaar was een herseninfarct. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij halfzijdig verlamd raakte en in een rolstoel terecht kwam. We hebben toen ook in de woonkamer een aantal aanpassingen verricht. Het is een split-level woonkamer. We hebben grepen en een plaat geplaatst.  

"De aanpassingen in de woning hebben ons erg geholpen. Hierdoor voelden wij ons niet belemmerd. En we woonden nog heerlijk in de vertrouwde omgeving waar we al die jaren samen herinneringen hebben opgebouwd."

Dries heeft nooit gezeurd over het achteruit gaan van zijn gezondheid. Hij accepteerde het en we keken ook altijd naar wat juist wel kon! In maart 2020 is mijn lieve man Dries overleden. Hij is 90 jaar geworden.

Zelf heb ik twee maanden geleden mijn heup gebroken. Ik ben sinds een aantal weken weer thuis. De aanpassingen die we toentertijd voor Dries hebben gedaan, komen mij nu ook enorm ten goede. Ik hoop nog vele jaren te mogen genieten van ons fijne huis waar we veel mooie herinneringen hebben. De woning is in ieder geval gereed voor de toekomst!

Dries en Marti hadden voldoende financiële ruimte om aanpassingen aan de woning te verrichten. Overweegt u het om uw woning aan te passen, maar heeft u niet veel vermogen of een klein pensioen? De overwaarde van uw koopwoning biedt mogelijkheden. U heeft overwaarde als de waarde van het huis hoger is dan uw hypotheek. U heeft dus vermogen maar dat zit in uw woning. Met de ZilverHuis Hypotheek van Onderlinge ’s-Gravenhage kunt u deze overwaarde verzilveren. Meer informatie over de ZilverHuis Hypotheek vindt u via deze link.

Woonz nieuwsbrief