Terug
Zorg
Dagopvang
Ergotherapie
Fysiotherapie
Nachtzorg
Thuiszorg
Vervangende mantelzorg
Diensten
Maaltijdservice
Schoonmaken
Activiteiten
Financieel
Ondersteuning
Woning aanpassen
Mantelzorgwoning
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Binnenkijken bij… Bart en Saskia: waarom zij voor Senior Beleggen kozen

Geschreven op vrijdag 17 september 2021 door Gastblogger

“Het is heel fijn om weer rendement op ons spaargeld te halen. Tegenwoordig zijn de rentepercentages erg laag of soms negatief! Het loont eigenlijk niet meer om te sparen. Gelukkig zijn er nog andere opties om je geld mogelijk toch te laten groeien. Wij kozen voor Senior Beleggen”.

Aan het woord is het echtpaar Bart (69) en Saskia (74). Zij hebben ervoor gekozen om hun spaargeld te beleggen via Senior Beleggen en willen anderen graag informeren over deze mogelijkheid.

Bijna geen rente

Bart vertelt ons dat hij en Saskia eigenlijk hun hele leven hebben gespaard. “Tot voor kort heeft dit ons altijd voldoende rendement opgeleverd. Helaas is dat tegenwoordig niet meer het geval. De rentepercentages zijn zo laag dat het nauwelijks loont om ons spaargeld op een spaarrekening te laten staan. Bovendien betaal je tegenwoordig meer belasting dan dat het spaargeld oplevert En dan heb je nog de inflatie. Kortom het werd steeds minder waard. Toen hebben we ons verdiept in andere mogelijkheden en kwamen uit bij Senior Beleggen van Pro Finance.” Een manier van beleggen speciaal afgestemd op de wensen van de moderne senior.

Senior Beleggen

Saskia was niet direct enthousiast. Ze kon zich in eerste instantie geen voorstelling maken van beleggen. Na het raadplegen van een professional en zich er meer in verdiept te hebben, stond ze er veel positiever tegenover. “Eigenlijk is Senior Beleggen een vorm van beleggen met een relatief beperkt risico. Ons spaargeld wordt geïnvesteerd in een groot aantal gerenommeerde, stabiele ondernemingen die leningen uitschrijven; obligaties dus of met een mooi woord: vastrentende waarden. Het woord zegt het al, deze obligaties geven een vast rentepercentage – de couponrente – en die ligt fors hoger dan dus op je ouderwetse spaarrekening. Daarnaast is het soms mogelijk om koerswinst te maken op de obligatie. Hoger verkopen dan ze zijn ingekocht. Maar dat doen de beleggingsspecialisten allemaal achter de schermen. Bart vult nog aan: “Dus het mes snijdt soms zelfs aan twee kanten”.

"Een belegging met beperkt risico past enorm goed bij ons."

Bart: “Natuurlijk is beleggen nooit zonder risico, daar zijn we ons zeker bewust van. Rendement en risico gaan vaak hand in hand. Bij beleggingen met een kans op een hoger rendement is het risico ook hoger. Beleggingen met een laag rendement brengen minder risico’s met zich mee. Bij Senior Beleggen wordt er daarom bewust gekozen voor een beleggingsvorm met zo min mogelijk risico. Geen torenhoog rendement, maar ook minder risico en daardoor een redelijk en stabiel rendement. Ons vermogen groeit dan ook gestaag, ondanks dat we af en toe wel wat opnemen. Ja, je moet wel leven toch?”

Nooit te oud

Op de vraag of het echtpaar niet te oud is om te beleggen, moeten ze beiden lachen. “Je bent nooit te oud om te beleggen,” zegt Saskia, “de levensverwachting is tegenwoordig een stuk hoger, misschien gaan wij nog wel 20 of 30 jaar mee. Het is een fijne gedachte dat er, naast ons pensioen, wat extra geld binnenkomt. Zo hebben we altijd iets achter de hand, bijvoorbeeld voor aanvullende zorg. Dus als we het geld nodig hebben, kunnen we er dezelfde dag over beschikken, dat is ons verzekerd. We hopen natuurlijk dat we het meeste kunnen laten staan. Dan is het een extraatje voor de kinderen voor de erfenis.”

Adviseur

Wel adviseren ze om gebruik te maken van een beleggingsadviseur. Deze adviseur heeft Bart en Saskia duidelijk uitgelegd wat beleggen in obligaties precies is en beheert de portefeuille voor ze. Zo hebben ze er zelf geen omkijken naar. “Je kijkt eigenlijk over de schouder van de beleggingsspecialisten mee. Afhankelijk van je behoefte kun je bij wijze van spreken je portefeuille de hele dag digitaal volgen. Dat deden we eerst, maar wij kijken nu alleen nog naar de maandrapportages die ons inzicht geven waar precies in wordt belegd en hoe ons vermogen zich ontwikkelt”.

"Fijn om weer rendement op ons spaargeld te halen."

“Het is echter wel verstandig om alleen te beleggen met geld dat je op dit moment niet nodig hebt. Ook aan Senior Beleggen zitten helaas risico’s verbonden. Toch zouden we het iedereen aanraden om te gaan starten. We hadden niet verwacht dat het zo eenvoudig zou zijn!” aldus Bart en Saskia. “Het is heel fijn om weer rendement op ons spaargeld te halen”. Is Senior Beleggen ook wat voor u? We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Inleg vanaf € 100.000,-. Let op! Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden.

Advies 

Arnout van Pro Finance

 Pro Finance, partner van Woonz.nl, kan u tijdens een vrijblijvende afspraak informeren over de mogelijkheden en kosten die komen kijken bij het starten met Senior Beleggen. Zo weet u snel of dit een passende oplossing voor u is om rendement op uw spaargeld te maken. Het gesprek voert u met Arnout J. Punt, erkend financieel adviseur en erfrechtspecialist. Met meer dan 25 jaar werkervaring is hij de aangewezen persoon om u advies te geven. Wilt u zich verder inlezen? Vraag hier de gratis brochure aan.

Woonz nieuwsbrief