Terug
Zorg
Dagopvang
Ergotherapie
Fysiotherapie
Nachtzorg
Thuiszorg
Vervangende mantelzorg
Diensten
Maaltijdservice
Schoonmaken
Activiteiten
Financieel
Ondersteuning
Woning aanpassen
Mantelzorgwoning
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Waarom de heer en mevrouw Van Vliet voor een levenstestament kozen

Geschreven op woensdag 17 februari 2021 door Mirjam Doorewaard

Nadenken over later is niet fijn. Toch is het hebben van levensvragen van iedere leeftijd. Ik sprak met de heer en mevrouw Van Vliet. Zij hadden behoefte om na te denken over later. Over het moment dat wellicht komen gaat, het moment dat ze bijvoorbeeld vanwege dementie niet meer in staat zullen zijn om over dingen in het eigen leven te beslissen.

"Het leven van mijn moeder was op het laatst niet meer waardig."

Wat als wij in die situatie komen?

Het nadenken over later begint bij de heer en mevrouw Van Vliet als de moeder van mevrouw Van Vliet de diagnose dementie krijgt. Ze is nog jong, 72 jaar, en de ziekte gaat snel. De vader van mevrouw Van Vliet wordt mantelzorger en verzorgt zijn vrouw gedurende 7 jaar. Vooral de laatste jaren waren erg moeilijk en intensief. “Haar leven was op het laatst te vergelijken met dat van een kasplantje. Het was gewoon niet meer waardig”, vertelt mevrouw Van Vliet. “Dat was voor ons de reden om na te denken over het wat-als-scenario. Wat als wij in deze situatie komen, wat vinden wij dan waardig? Wat willen wij dan eigenlijk?”. Ze besloten dat het tijd was voor het opstellen van een levenstestament.

Hulp bij het nadenken over nalatenschap, over wie krijgt wat na overlijden, is heel gebruikelijk. Over hulp bij het opstellen van een levenstestament is veel minder bekend. Hoe pak je dat aan?

"Ik vond de hulp via internet."

De zoektocht naar hulp bij het opstellen van een levenstestament

De heer Van Vliet begon de zoektocht op internet en kwam al snel terecht bij Arnout Punt van Pro Finance. “Het zag er allemaal degelijk en betrouwbaar uit. Voordat ik contact heb opgenomen, heb ik reviews over zijn bedrijf opgezocht en gelezen. Een voordeel was ook dat een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek mogelijk was. Daar hebben we gebruik van gemaakt”.

Het gesprek verliep soepel. De ervaring van Arnout Punt in het ondersteunen bij het opstellen van een levenstestament, zijn kennis en kunde op dit gebied en zijn werkwijze was voor de familie aanleiding om met elkaar aan de slag te gaan.

"Praten over wat voor jou waardig is, is intensief."

Ook testament opgesteld

Gedurende het opstellen van het levenstestament hebben de heer en mevrouw Van Vliet ook hun testament opgesteld. “In de gesprekken met Arnout ontdekten we dat we onze bezittingen later niet alleen met de kinderen, maar ook met onze twee kleinkinderen wilden delen. Het is voor jonge mensen tegenwoordig lastig om een huis te kopen. We vinden het een fijn idee dat we hun daar later bij kunnen helpen. Dus ook aan deze wens hebben we met ondersteuning van Arnout en de kinderen concreet invulling kunnen geven”.

Voor het opstellen van een levenstestament heb je levenservaring nodig, weten de heer en mevrouw Van Vliet inmiddels. Met het delen van hun verhaal, willen ze een inspiratie voor anderen zijn. Als ik hen vraag welke tips ze hebben voor anderen zeggen ze direct, “Wacht niet tot het te laat is! Neem de tijd en laat je goed ondersteunen bij de totstandkoming van je levenstestament”.

Ook een vrijblijvend gesprek met Arnout?

Arnout van Pro Finance

Heeft u net als de heer en mevrouw Van Vliet interesse in het opstellen van een levenstestament? Pro Finance geeft gratis voorlichting middels (online) lezingen. Klik hier om er meer over te lezen of neem direct contact op via 020 – 2903556.

Wilt u binnen twee minuten weten of een levenstestament van belang is voor u? Pro Finance heeft een testament-test ontwikkeld. Klik hier om de test te doen.

 

Over Pro Finance

Pro Finance is een financieel adviesburo sinds 1998 en gespecialiseerd in advies voor senioren op het gebied van:

  • Overwaarde verzilveren op uw woning als aanvulling op uw AOW en pensioen;
  • Beleggen met een zeer defensief profiel en maandelijkse opname;
  • (Levens)testament-begeleiding: van advies aan de keukentafel tot en met de notaris advies aan huis.

Wilt u meer lezen over andere diensten van Pro Finance? Klik dan op deze link.

Woonz nieuwsbrief