Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Binnenkijken bij mevrouw Bergkamp (78) in de Amsterdamse Garstkamp

Geschreven op zaterdag 25 mei 2019 door Woonz.nl

Het seniorencomplex De Garstkamp in Amsterdam Zuid Oost is recent gerenoveerd. Op de 4e verdieping van dit wooncomplex woont mevrouw Bergkamp in een 2 kamer woning met prachtig uitzicht. “Toen ik deze woning kreeg was ik erg blij. Het is een hele mooie woning en met dit fantastische uitzicht. Wat wil je nog meer” vertelt mevrouw Bergkamp.

De 2 kamer woning van meneer en mevrouw Bergkamp is gezellig ingericht. Het is een prachtige dag en daarom gaan we naar buiten, waar het heerlijk toeven is met een kop koffie op het balkon.

Snel besluit om te verhuizen

“Ik woon hier ruim 22 jaar. Mijn moeder woonde hier en ik ging vaak naar haar toe. Ik woonde toen 4 hoog in een maisonnette in Amsterdam Oost. Een mooie woning, maar ik kreeg een voorgevoel. Stel dat ik straks wat mankeer? Dat heeft mij ook doen besluiten om te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Toen de leeftijdgrens werd teruggebracht naar 55 jaar pakte ik mijn kans en verhuisde ik naar de Garstkamp.”

Garstkamp, netjes verbouwd en prachtige woningen

De Garstkamp is onlangs verbouwd. Mevrouw Bergkamp: “Achteraf viel de verbouwing mee. Het is keurig, ook in huis. Ik woon hier prachtig. Je kijkt uit op het park. De apotheek, dokter, revalidatie, fysio. Alles is dichtbij. En wat fijn is, is dat je makkelijk in contact komt met anderen. Behalve in de recreatieruimte kom je ook mensen tegen in de wasruimte. Wel zo gezellig”.

"Denk aan je toekomst en wacht niet met verhuizen totdat je wat mankeert, dan ben je te laat."

Altijd gezellig

De eerste jaren woonde mevrouw Bergkamp vlakbij haar moeder totdat haar moeder verhuisde. “Ik deed vrijwilligerswerk en zat in een commissie totdat ik ziek werd, maar de contacten bleven. Nu zit ik in de sjoelclub en doe ik mee met bingo. En we wonen op een fijne gang waar we elkaar helpen”.

Haar man ontmoet bij de kaartclub

Bij de kaartclub heeft mevrouw Bergkamp haar man leren kennen. “Ik dacht lekker alleen te wonen, maar nu zijn we alweer bijna 20 jaar getrouwd. Hij woonde in Amsterdam West in een woning op de 3e verdieping. Hij had meer moeite om naar De Garstkamp te verhuizen. Hij trok eerst bij mij in voor een jaar. En na dat jaar heeft hij zijn woning opgezegd en zijn we getrouwd”.

Maak gebruik van voorrangsregelingen en verhuis op tijd

Woningcorporatie Ymere heeft speciale voorrangsregelingen voor huurders die willen verhuizen naar een passende woning. Mevrouw Bergkamp zou daar ook gebruik van gemaakt hebben: “Denk aan je toekomst en wacht niet met verhuizen totdat je wat mankeert, dan ben je te laat. Je kunt hier een leven opbouwen en gaan en staan waar je wilt. In een huis met trappen gaat dat niet meer. Dus kijk verder dan je neus lang is. Ik ben op tijd verhuisd. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, mijn man ontmoet en ik kan altijd naar buiten. Ook met een rolstoel of rollator. Vrijheid blijheid!”

Interessante links bij dit artikel

Woonz nieuwsbrief