Terug home Informatie & inspiratie Binnenkijken bij Binnenkijken bij mevrouw Vereecke (bijna 85) in haar seniorenappartement van Coloriet

Binnenkijken bij mevrouw Vereecke (bijna 85) in haar seniorenappartement van Coloriet

Geschreven op woensdag 02 december 2015

In woonzorgcentrum De Hoven van Coloriet woont de vrolijke mevrouw Vereecke in een 2-kamerappartement op de eerste verdieping. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin”, zegt mevrouw Vereecke over De Hoven.

“Hier word jij gelukkig," zei mijn man.

Makkelijke keuze

De van oorsprong Amsterdamse mevrouw Vereecke woont nu 10 jaar in De Hoven in Lelystad. Daarvoor woonde ze samen met haar man ruim 20 jaar met veel plezier in een eensgezinswoning. Toen haar echtgenoot de ziekte van Parkinson kreeg en zijn conditie verergerde, moest hij na enige tijd verhuizen naar een verzorgingshuis. “Eventjes ging het nog, want ik heb een scootmobiel en ging iedere dag naar hem toe”, vertelt mevrouw Vereecke. Toen ze zelf voor de 3e keer aan haar heup geopereerd werd, kwam ze in De Hoven terecht. Samen met haar man heeft ze het appartement nog bezichtigd. “Mijn man en ik stonden hier al ingeschreven. Hij heeft toen ook gezegd: Het leven gaat verder, hier word jij gelukkig. Hij gaf me een ruggensteuntje. Dat maakte de keuze makkelijk.”

Geweldig uitzicht

“Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Ik vind mijn woning prima. Het uitzicht is geweldig en ik heb een mooi balkon, daar zit ik graag in de zomer. Ik kijk uit op de weg zo is er in ieder geval altijd wat beweging.”, vertelt ze. “Ik ben niet iemand die de hele dag voor het raam zit. Ik zit vaak te puzzelen aan tafel en neem wel eens bandjes op.” In de kamer staat een grote rode stoel, “Mijn favoriete plek.”, vertelt mevrouw Vereecke. “Ik kom er tot rust. Vaak kijk ik er op mijn gemak tv, of ik kijk er naar buiten.

“Ik ben niet iemand die de hele dag voor het raam zit. Ik zit vaak te puzzelen aan tafel en neem wel eens bandjes op.”

Mevrouw Vereecke (84)

Sociaal contact

Sociaal contact is erg belangrijk voor mevrouw Vereecke. ”Ik ga veel om met een vriend. Hij is 95, vergeleken met hem ben ik nog een snotneus.”, zegt ze grappend. “Omdat wij allebei een volledig zorgpakket hebben van Coloriet, waar de maaltijden bij inbegrepen zitten, eten wij iedere dag samen in het restaurant en doen we veel spelletjes samen.”

Ook de familie ziet mevrouw Vereecke vaak. Haar dochter, die zij liefkozend ‘haar rechterhand’ noemt, woont ook in Lelystad. Ze komt vaak langs en helpt dan met boodschappen en de dagelijkse zaken. Ook haar kleindochters komen regelmatig langs, vertelt mevrouw Vereecke enthousiast. “Mijn familie staat altijd op nummer 1!”

Huishoudelijke hulp

Over het personeel heeft mevrouw Vereecke niets te klagen. Naast dat zij elke ochtend en ’s avonds voor het slapen gaan even geholpen wordt, ontvangt ze ook huishoudelijke hulp vanuit Coloriet. “Het contact is goed, ik kan alles zeggen en af en toe een dolletje maken. De verzorging van De Hoven is uitstekend!”

Omgeving

Vroeger fietste mevrouw Vereecke veel met haar man. Ze is enthousiast over de mooie groene omgeving van Lelystad. Nu fietsen niet meer gaat, probeert zij zoveel mogelijk op andere manieren buiten te zijn. “Ik probeer er zelf met mijn scootmobiel of rollator op uit te gaan, bijvoorbeeld om even boodschappen te doen. Ik vind het belangrijk om zelf zoveel mogelijk te doen. En er is altijd wat te beleven. Ik ga ook nog wel eens op een terrasje zitten ’s zomers. Zolang het nog kan, doe ik het!”

Interessante links bij dit artikel

Stagiair Woonz.nl

Regelmatig komen stagiairs het team van Woonz.nl versterken. Zij interviewen o.a. senioren voor de rubrieken ‘Binnenkijken bij’ en ‘Met pensioen en toen’. Voor meer info over stageplekken bekijk dan deze pagina.