Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Binnenkijken bij mevrouw Van de Kraat (85) in haar seniorenwoning in Arnhem

Geschreven op zaterdag 12 mei 2018 door Lianne van Vliet

“Van mij hoort u geen slecht woord, dan zou ik liegen”, zegt mevrouw Van de Kraat. Triomfantelijk zit zij in haar gemakkelijke stoel. Sinds vier maanden woont zij op het prachtige landgoed Rennen Enk in een seniorenwoning van Woonzorgcentrum Insula Dei.

Mevrouw Van de Kraat woont pas kort in haar nieuwe seniorenwoning maar lijkt al helemaal haar plek gevonden te hebben. “Ik zou echt niet meer terug willen”, zegt ze.

Niet meer bang

Mevrouw Van de Kraat is in het verleden vaak gevallen waardoor ze zich thuis niet meer veilig voelde. “Ik heb m’n voet al gebroken, m’n pols al gebroken en nu m’n arm. Het was aldoor maar vallen en vallen en vallen. Hier in het woonzorgcentrum hoef ik niet bang te zijn. Het is een stukje zekerheid. Het vallen kunnen de medewerkers hier niet voorkomen, maar als er iets gebeurt zijn ze er wel zo bij. Ook de kinderen zijn dolblij dat ik hier nu terecht kan. Als er iets is kan ik altijd terugvallen op de hulp van Insula Dei, maar ik probeer nog zoveel mogelijk zelf te doen hoor! Dat houdt me jong.”

Favoriete plek

“Mijn favoriete plek is de plek waar ik nu zit, m’n eigen stoel. Die kon gelukkig mee want die kan ik niet missen. Daar slaap ik nog lekkerder in dan in mijn eigen bed”, zegt ze lachend. “Ik heb allemaal spulletjes van m’n oude huis mee kunnen nemen om hier een beetje mijn eigen plek te maken. De indeling van de seniorenwoning is ook heel fijn. Ik heb hier eigenlijk een zee van ruimte. Ook het landgoed is erg mooi. Regelmatig ga ik een rondje lopen.”

"Er is hier van alles te doen. Sjoelen, kaarten, jeu-de-boulen, bingo, noem maar op. Ik verveel me niet hoor." - Mevrouw Van de Kraat (85)

Contacten

“Ik heb veel contact met de buren. Ik ga geregeld bij iemand op bezoek.” Het avondeten is altijd beneden in het restaurant. Mevrouw Van de Kraat laat een foto zien. Drie vrolijke dames op een rij tijdens het eten. “Met die dames eet ik altijd samen”, vertelt ze.

Je kunt kiezen of je ’s middags of ’s avonds warm wilt eten. Mevrouw Van de Kraat eet ’s avonds warm. “Dat heb ik altijd al zo gedaan.” Het avondeten is in het restaurant, maar je kunt er ook voor kiezen om op de kamer te eten, “bijvoorbeeld toen ik laatst niet zo lekker was. Normaal ga ik gewoon naar beneden met eten, dat vind ik veel gezelliger.”

Activiteiten

“Sjoelen, kaarten, jeu-de-boulen, bingo, noem maar op. Er is van alles te doen. Bingo ga ik graag heen en de zang, dat vind ik ook leuk. Er zijn ook allerlei activiteiten met Carnaval, Sinterklaas en Kerstmis. Met Carnaval kwam er nog een hele groep optreden en met Kerstmis was er een uitgebreid kerstdiner. Dat is altijd erg leuk. Ook zit ik bij de breiclub, ik houd van breien, maar dat kan nu helaas niet omdat m’n arm gebroken is. Of ik maak puzzels aan de grote tafel in m’n kamer of uit boekjes. Ik verveel me niet hoor, er is genoeg te doen.”

 

Interessante links bij dit artikel

Woonz nieuwsbrief