Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Trap oplossing
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Binnenkijken bij mevrouw Keser-Schell (72) voor de verhuizing naar De Zeewinde

Geschreven op donderdag 20 september 2018 door Eline Bodbijl

Mevrouw Keser-Schell is 72. Toen een aantal jaren geleden haar man overleed, bedacht ze dat ze bij de zee wilde wonen. Dat was het moment dat ze besloot te verhuizen naar Scheveningen.

Mevrouw-Keser2

“Ik vind het wonen hier zo heerlijk. Aan de voorkant is mijn straat levendig en druk, maar aan de achterkant is het volledig stilte. Je hoort alleen het ruisen van de zee. Bij de zee wonen heeft mij door mijn verdriet heen geholpen.”

Vanwege een stofwisselingsziekte besloot mevrouw Keser zorg in te kopen bij Respectzorg. Ze heeft nu een armbandje voor noodgevallen. Dit geeft haar steun en zekerheid. “Ik heb het knopje ook wel eens per ongeluk ingedrukt. Ze reageerden zo snel dat het mij echt een heel veilig gevoel geeft.”

Graag voorbereid op de toekomst

Het huis waar mevrouw Keser nu woont is een mooi ruim appartement en ze heeft een fijn contact met alle buren. Ze hebben een WhatsApp groep en het zijn lieve mensen. Toch wilde mevrouw Keser liever ergens wonen waar ze meer ondersteuning zou kunnen krijgen, mocht ze dit ooit nodig hebben. “Weet je wat het is? Mijn buren zijn allemaal rond de 40-50 jaar en als er iets gebeurt overdag dan zijn ze allemaal aan het werk. Nu kan ik alles nog zelf beslissen. Ik heb wel eens in mijn omgeving gezien dat iemand het heel lang uitstelde en uiteindelijk door een val plots naar een verpleeghuis moest. Toen lag ze met zijn vieren op één kamer. Dat wil ik beslist niet.”

De Zeewinde

Dus speurde mevrouw Keser anderhalf jaar lang het internet af. Ze had nog nooit van Woonz.nl gehoord dus was haar zoektocht een stuk ingewikkelder. Uiteindelijk stuitte ze op De Zeewinde. Dit was precies wat ze zocht. Ze kan bij haar geliefde zee blijven, het is licht, ze woont er zelfstandig, maar kan wel zorg inkopen wanneer dit ooit nodig mocht zijn en het is een heerlijk knus huis. “Dat had ik in eerste instantie niet zo verwacht. Ik was er een beetje bang voor dat het te klein zou zijn. Maar het huis is juist heel knus en heerlijk licht. De tram stopt voor de deur en alle voorzieningen die ik nodig heb, zijn lekker in de buurt.”

Afscheid nemen

Ze heeft ontzettend zin in de verhuizing, al baart het haar ook wel eens zorgen, want al dat opruimen wordt een behoorlijke klus. “Er zijn dingen waar ik afscheid van zal moeten nemen, maar ook dingen die ik mee wil nemen maar ik zou niet weten waar ik het zal moeten laten. Mijn stofzuiger bijvoorbeeld of een emmer. Het is toch wel handig om te hebben, maar waar ik het moeten zetten? Ik heb geen idee. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig naar alle nieuwe buren. Ik heb in elk geval wel al een heel lijstje gemaakt van dingen die we kunnen gaan ondernemen. Ik hou van organiseren en als mensen het leuk vinden dan kunnen ze aanhaken.”

Een gat tussen de kosten van nu en straks

Het kostenplaatje was ook wel even iets waar ze zich over moest buigen. “Mijn woonlasten zijn nu een stuk lager. Dus ik heb alvast een voorberekening gemaakt. Ik geef graag aan goede doelen en misschien zal daar wel een goed doel voor moeten wijken. Of misschien doe ik mijn auto weg. De tram stopt voor de deur. De rust en de zekerheid is mij dat wel waard. Door de verkoop van mijn huis hou ik ook wel een stuk vermogen over en daar kan ik dan misschien later mijn zorg mee inkopen. Het belangrijkste is dat ik mijn dingen nog kan doen en kan blijven doen. Ik Zumba nog regelmatig, ik bridge en ik doe vrijwilligerswerk. Ik hou van een actief leven en dit nieuwe huis gaat mij de rust geven om dat actieve leven te behouden.”

De nieuwe buren

Meneer en mevrouw Lindhout worden de nieuwe buren van mevrouw Keser. Ze zijn de jongste huurders van De Zeewinde. Mevrouw Lindhout is 57 jaar en meneer is 61. “Mensen zijn soms verbaasd dat wij nu al willen verhuizen naar een serviceflat.” zegt meneer Lindhout. “ Maar wij hebben geen kinderen en ik wil niet voor het blok komen te staan. Ik heb dat in mijn omgeving wel een aantal keer gezien. Ik ben liever goed voorbereid en ik wilde ook wat te kiezen hebben. Daarnaast zijn sinds mijn pensioen mijn behoeftes anders geworden. Ik heb lang gezocht maar toen ik De Zeewinde had gezien was ik gelijk verkocht. Veel licht en ruimte met een prachtige skyline. Daarnaast is het kleiner dus het is ook makkelijker in het onderhoud. Nu zit ons vermogen in de stenen en ik heb besloten dat ik dit wil opeten. Ik dacht ik kan mijn huis helemaal gaan aanpassen, maar dan kost het mij ook weer een flink bedrag. Daarnaast heb ik jaarlijkse kosten aan onderhoud en de rente. Nu is een goed moment om te verkopen. Ik ben toen langs geweest en had direct een klik met Respectzorg. Zij zien het belang van bewoners op de lange termijn. Het voelt echt als thuiskomen.”

Interessante links bij dit artikel

Woonz nieuwsbrief