Terug home Informatie & inspiratie Binnenkijken bij Binnenkijken bij het seniorenpenthouse van meneer Melsen (83)

Binnenkijken bij het seniorenpenthouse van meneer Melsen (83)

Geschreven op zaterdag 29 september 2018

Sinds anderhalf jaar woont meneer Melsen in Parkflat De Lichtenberg, een locatie van Beweging 3.0, in Amersfoort. Hij woont hier samen met zijn vrouw in een  ruim en zonnig appartement.

Penthouse

Meneer Melsen en zijn vrouw wonen op de bovenste etage van het appartementencomplex. Zij zijn de trotse huurders van een van de vier penthouses die het complex heeft. Het appartement bevat een groot terras waar meneer Melsen veel tijd doorbrengt in de zomer. Hij is gek op golfen en heeft een putting green aangebracht op zijn terras. “Wanneer ik niet op de golfbaan te vinden ben, kan ik mijn favoriete hobby ook thuis uitoefenen. Dit is een van de vele voordelen van het hebben van een groot balkon. Hier ben ik dan ook veel te vinden wanneer het lekker weer is”.

Alles in de buurt

Binnenkijken bij de heer Melsen - Beweging 3.0De woonomgeving bevalt meneer Melsen en zijn vrouw erg goed. “Het grootste voordeel is de ruimte, zowel binnen als buiten. Het uitzicht is prachtig maar ik mis wel de gezelligheid van wat meer reuring om me heen. Voor de dagelijkse boodschappen moet ik er echt even op uit. Gelukkig heeft het winkeltje bij het woonzorgcentrum wel van alles als je eens iets vergeten bent te kopen”.

Het appartementencomplex  is omgeven door een bosrijk gebied. Wanneer je de hoofdweg oversteekt, ligt er achter de bossen een golfbaan waar meneer Melsen twee á drie keer per week een balletje slaat.

“Met mooi weer geniet ik van mijn eigen putting green op mijn terras.’’

Parkflat De Lichtenberg

De Parkflat ligt in een bosrijke en rustige omgeving in Amersfoort en is verbonden aan woonzorgcentrum De Lichtenberg en verpleeghuis de Lichtenberg.

Het biedt een prettige woonomgeving waarbij de zorg goed en professioneel is geregeld. Er is een gevarieerd aanbod van activiteiten op het gebied van recreatie en ontmoeting.

Door de parkachtige ligging, met wandelpaden die ook begaanbaar zijn met rollator en rolstoel, hebben de bewoners veel bewegingsvrijheid. Meneer Melsen zegt hierover: “In de zomer worden er veel activiteiten georganiseerd. Dat is erg leuk, zo ontmoet je nog eens wat mensen uit de Parkflat”.

Zelfstandigheid

Meneer Melsen heeft zelf naar een nieuwe woning in Amersfoort gezocht en komt oorspronkelijk met zijn vrouw uit Zaltbommel. Doordat zijn vrouw plotseling ziek werd moesten zij verhuizen naar een omgeving met zorgfaciliteiten in de buurt. In Amersfoort woont familie waar zij veel steun aan hebben.

Meneer Melsen geeft aan welke van welke zorgfaciliteiten zij gebruik maken: “Mijn vrouw heeft in de ochtend hulp nodig bij douchen en aankleden. Hiervoor komt er elke ochtend iemand helpen. Daarnaast is er een fysiotherapeut in te buurt”.

Helaas zijn de meeste dingen niet op loopafstand. “Wanneer we naar een supermarkt willen moeten we toch met de auto, gelukkig rijd ik zelf nog”.

Bestuurslid van de verenigingBinnenkijken bij de heer Melsen - Beweging 3.0

Meneer Melsen is een van de bestuursleden van de bewonersvereniging. Hierdoor is hij erg betrokken bij alles wat er gebeurt in de Parkflat. Zelf vindt hij dat zij het erg goed getroffen hebben met de bewoners in de flat. Zowel hijzelf als zijn vrouw zijn tevreden over hun woonsituatie.

De bewonersvereniging organiseert verschillende activiteiten zoals filmavonden en uitjes. Deze uitjes zijn meestal intern zoals een dinertje in het restaurant of een happy hour op vrijdagmiddag.

Een aparte commissie organiseert weer andere activiteiten zoals een high tea of pannenkoeken eten met de bewoners die mee willen doen aan de activiteiten. Meneer Melsen vervolgt zijn verhaal: “Als bestuurslid ben ik actief betrokken bij alles wat er georganiseerd wordt. We hebben eens in de zoveel tijd een vergadering en dan hebben wij het over nieuwe activiteiten. Ook moet ik wel eens gastheer zijn tijdens een happy hour maar dat vind ik juist leuk”.

Meneer Melsen is een actieve man. Wanneer hij niet aan het golfen is, is hij te vinden in de biljartzaal of in de fitnessruimte. Hij kan met de meeste bewoners goed overweg. In de verschillende gezamenlijke ruimtes drinkt hij graag een kopje koffie of een glaasje wijn met anderen. “Ik vind het leuk om contacten te leggen en te hebben met andere mensen’’, zegt hij.

Door: Sharon Baldewsingh

Interessante links bij dit artikel

Student Pers & Media

Woonz.nl is een leuke samenwerking aangegaan met de Haagse Hogeschool. Studenten Journalistiek (Pers & Media) krijgen de kans om het geleerde in de praktijk te brengen. Voor Woonz.nl nemen zij ‘Binnenkijken bij’ interviews af bij de seniore bewoners thuis.