Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Binnenkijken bij de seniorenwoning in Arnhem van meneer Sanders (99)

Geschreven op donderdag 07 maart 2019 door Student Pers & Media

In de gang, enkele meters voor de seniorenwoning van de heer Sanders werd het mij al snel duidelijk dat ik te maken kreeg met een gezellige, muzikale meneer. Eenmaal binnengestapt in de seniorenwoning bleken mijn verwachtingen helemaal te kloppen. Onder genot van klassieke vocalen vertelt de heer Sanders, over zijn seniorenwoning in Arnhem.

"Ik ben een gezegend mens!"

Mooi seniorenwoning met veel gezelligheid op locatie

In de gang, enkele meters voor de seniorenwoning van de heer Sanders werd het mij al snel duidelijk dat ik te maken kreeg met een gezellige, muzikale meneer. Eenmaal binnengestapt in de seniorenwoning bleken mijn verwachtingen helemaal te kloppen. Onder genot van klassieke vocalen vertelt de heer Sanders, oud keurmeester en kleermaker uit Den Haag, dat hij het hartstikke naar zijn zin heeft in zijn woning van Insula Dei Huize Kohlmann in Arnhem. ''Als je hier geen plezier hebt, dan heb je nergens plezier'', aldus de 99-jarige meneer Sanders.

Aangepaste woonruimte

Om de heer Sanders te citeren ''zwerfde'' hij in zijn leven eigenlijk door heel het land. Hij is geboren in Den Haag, maar heeft ook in Delft, Haghorst en Goirle gewoond voordat hij zich vestigde in Arnhem, met zijn inmiddels overleden vrouw. ''Mijn vrouw kampte met gezondheidsproblemen, zij was de voornaamste reden dat we aangepaste woonruimte zochten. Omdat een van mijn kinderen in Arnhem woonde is de keuze snel gevallen op Arnhem, waar ik inmiddels 15 jaar woon'. Den Haag zit voor altijd in zijn hart, maar door de hectische omstandigheden in die stad zou hij er niet graag meer willen wonen. ''Nee, ook niet als ik een jaar of 30 was geweest!'' antwoordt hij met een lachje.

Passie voor klassieke muziek

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van meneer Sanders. Al op jonge leeftijd ontdekte hij zijn passie voor klassiek muziek en dat is nooit meer overgegaan. Omdat hij haast nooit meer buitenkomt, compenseert hij dit door te genieten van activiteiten binnenshuis. Muziek luisteren terwijl hij uitzicht heeft op de prachtige kerktoren is een van zijn favoriete bezigheden. Ook contact onderhouden met de andere bewoners en het personeel vindt hij erg prettig.

Kinderen en kleinkinderen

Meneer Sanders krijgt regelmatig bezoek van zijn kinderen en kleinkinderen. Hij vindt het jammer dat sommige familieleden ver van Arnhem vandaan wonen en hij ze dus niet vaak kan zien. Een van hen is zijn kleinzoon in Luxemburg. Meneer Sanders werd hij razend enthousiast toen ik hem vertelde dat zijn kleinzoon het interview hier op Woonz.nl kan nalezen. ''Echt? Goh, dat vind ik echt fantastisch!''

Meneer Sanders heeft veel contact met de andere bewoners. Hij gaat graag in de avond buurten bij zijn buurvrouwen waar hij het goed mee kan vinden. Daarnaast kan hij ook uitstekend overweg met medewerkers van de instelling, die hij zo nu en dan meehelpt met het organiseren van activiteiten.

Filmavond

''Er is hier geen tekort aan activiteiten. Eens per week wordt er een filmavond georganiseerd waar ik wel eens aan mee heb geholpen.'' Tegenwoordig bezoekt meneer Sanders lang niet meer iedere film, enkel de films die hem echt interessant lijken.

Interessante links bij dit artikel

Woonz nieuwsbrief