Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Binnenkijken bij de 55+ woning van meneer Hoopman (84)

Geschreven op zondag 15 april 2018 door Wendy Vonk

Sinds 2 jaar woont meneer Hoopman in appartementencomplex Veenstaete van zorgorganisatie Inovum. Hij woont zelfstandig in één van de 55+-woningen in het seniorencomplex.

Tijd voor een seniorenwoning

Toen zijn vrouw overleed is meneer Hoopman gaan nadenken over een seniorenwoning. Als hij zorg nodig zou hebben, wilde hij zijn dochter niet tot last zijn. In Veenstaete kan meneer Hoopman zijn gang gaan, maar hulp is altijd dichtbij. “Gelukkig ben ik nog gezond en kan ik doen wat ik wil. Mijn dochter komt regelmatig op bezoek, of ik ga bij haar langs”, vertelt hij.

Bijzondere bovenbuurvrouw

Meneer Hoopman heeft in Veenstaete na een hele lange tijd zijn nicht weer gezien. “Ik ging voor het eerst de krant uit de brievenbus halen, want die zou die dag bezorgd worden. Toen stond er ineens een vrouw aan de deur en dat bleek mijn nicht te zijn. En ze woont nog recht boven mij ook!”, lacht hij.

Gezellig biljarten

Op maandagmiddag gaat meneer Hoopman kaarten, samen met een aantal andere heren. “Dat is erg gezellig, want er zitten hier voornamelijk vrouwen. Niet dat ik niet met vrouwen kan opschieten, maar het is toch leuk als je met een groep mannen bij elkaar kan zitten voor de gezelligheid.” Meneer Hoopman zou het leuk vinden als er nog meer activiteiten worden georganiseerd. Daarom is hij druk bezig om te zorgen dat er gebiljart kan worden. “Dat vind ik belangrijk. Met elkaar een potje biljarten en gezellig een borreltje drinken”, vertelt meneer Hoopman enthousiast.

De fabriek

Twee keer in de week rijdt meneer Hoopman naar Amsterdam, naar de fabriek van zijn bedrijf in kunstschildersmaterialen. Daar helpt hij met het op maat snijden van schilderdoeken. “Mijn dochter heeft het bedrijf overgenomen met haar man, maar ik help nog graag. Dat doe ik ter ontspanning, want de hele dag thuis zitten vind ik ook niks”, lacht meneer Hoopman.

"Binnenkort ga ik pianospelen bij de opening van een nieuw verzorgingshuis."

Muziek maken

Elke dag speelt meneer Hoopman even op zijn accordeon of hij gaat achter de vleugel in het gebouw zitten. “Pas heb ik daar drie kwartier zitten spelen, ik heb het opgenomen”, zegt hij. Meneer Hoopman is nu ook uitgenodigd om te spelen bij de opening van een nieuw verzorgingshuis in Hilversum.

Als meneer Hoopman thuis is, zit hij het liefst op de bank of in zijn luie stoel. “Ik vind het leuk om voetbal te kijken, dat heb ik vroeger zelf ook gedaan. En anders ben ik op mijn accordeon aan het spelen. Als het mooi weer is, ga ik het liefst naar buiten om te genieten van de zon.”

Interessante links bij dit artikel

Woonz nieuwsbrief