Terug
Zorg
Dagopvang
Ergotherapie
Fysiotherapie
Nachtzorg
Thuiszorg
Vervangende mantelzorg
Diensten
Maaltijdservice
Schoonmaken
Activiteiten
Financieel
Ondersteuning
Woning aanpassen
Mantelzorgwoning
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Zoektocht seniorenwoning: waar moet ik op letten?

Geschreven op zaterdag 19 september 2020 door Dominique Jeremias

Woonz.nl krijgt regelmatig vragen van senioren over bijvoorbeeld wonen, verhuizen of hulpmiddelen die het langer thuis wonen mogelijk maken. De vragen delen wij graag middels een blog met u, want wie weet heeft u dezelfde vraag. In verband met privacy zijn de namen veranderd.

Vraag van Sarah

“Ik ben Sarah (64), ik ben alleenstaand en heb geen kinderen. Momenteel woon ik in een portiekwoning in Den Haag en je raadt het al: het traplopen wordt langzamerhand vermoeiend. Verhuizen lijkt me een goede optie, omdat ik daar nu nog fit voor ben. Ik wil graag in Den Haag blijven wonen, maar waar let ik op bij een nieuwe woning?”

Antwoord Woonz.nl

Een nieuwe woning brengt uiteraard mee dat er in kaart moet worden gebracht wat de behoeften zijn voor nu en in de toekomst. Daarom hebben wij een stappenplan waarbij Sarah haar wensen en behoeften in kaart kan brengen.

Stap 1: Woningtype

Een goede eerste stap is om te achterhalen aan welke woningtype u behoefte heeft. U gaf net aan dat het traplopen moeizamer gaat en daarom is het belangrijk om te kijken naar bijvoorbeeld een gelijkvloerse woning in Den Haag. Als u in een seniorenappartementencomplex gaat wonen, is het belangrijk dat er ook een lift aanwezig is.

Stap 2: Waar wilt u wonen?

U gaf net aan dat u in Den Haag wilt blijven wonen. Dan kunt u gericht op zoek gaan. U kunt via Woonz.nl ook filteren op ligging waar u bijvoorbeeld  kunt aanvinken of de winkels op loopafstand moeten zijn en of u aan een rustige weg wilt wonen.

Stap 3: Zorg, service en gemak

Ook kunt u bij de filters aangeven of u behoefte heeft aan zorg, service- of gemaksdiensten. Handig als u bijvoorbeeld gebruik wilt maken van boodschappenservices of huishoudelijke hulp.

Door deze stappen te doorlopen, brengt u in kaart waar uw behoefte ligt. Hier kunt u dan ook op letten tijdens uw zoektocht. Heeft u via Woonz.nl de woning gevonden? Dan kunt u ook meteen een vraag stellen, een bezichtiging aanvragen of de aanbieder van de woning bellen.

 

Meer lezen over o.a. bezichtigen en verhuizen?
Download gratis het themaboek verhuizen

 

Interessante links bij dit artikel
Woonz nieuwsbrief