Terug home Informatie & inspiratie Actueel ‘Woonz.nl is een goed initiatief met ruimte voor verbetering.’ volgens de Consumentenbond

‘Woonz.nl is een goed initiatief met ruimte voor verbetering.’ volgens de Consumentenbond

Geschreven op donderdag 05 juli 2018

Woonz.nl is door de Consumentenbond helemaal doorgelicht in de rubriek ‘Eerste indruk’ in het hypothekendossier. In deze rubriek lichten zij consumenten voor over initiatieven die het leven rondom wonen en verhuizen makkelijker maken. Het is altijd fijn om eens onder de loep genomen te worden door een onafhankelijke partij.

Hierdoor blijf je als bedrijf scherp en dat geeft weer mogelijkheden tot verbetering. Dit is zowel gunstig voor u als voor ons!

Consumentenbond erkent de behoefte aan ons platform

In het artikel erkent de consumentenbond dat het aanbod voor senioren beperkt en versnipperd is. Hoe moeilijk het is om een geschikte woningen te vinden of de juiste partij om aanpassingen aan het huis te doen. Het is fijn om te horen dat de Consumentenbond Woonz.nl erkent als goed initiatief dat de tijd nodig heeft om te groeien.

Woonz.nl begon nog maar vijf jaar geleden met het opzetten van het onafhankelijke online woonplatform voor senioren en richtten we ons vooral op verhuismogelijkheden. We zagen dat er ook een groeiende behoefte was aan het inzicht en overzicht van diensten om langer thuis te wonen. Daarom hebben wij sinds kort het platform uitgebreid. Diensten en producten op onze website is het jongste onderdeel. Het is dus ook niet gek dat de Consumentenbond dit gedeelte kritischer beoordeelde.

consumentenbond

Kritische punten komen overeen met onze roadmap

De Consumentenbond was in het artikel ook kritisch en gaf ons een aantal scherpe verbeterpunten mee. We zijn heel trots op het feit dat deze punten die de Consumentenbond aandraagt overeenkomen met de ontwikkelingen waar we momenteel hard aan werken. Het verbeteren van ons platform is namelijk in ieders belang.

Even concreet. Waar gaan we mee aan de slag?

  • Werven van meer aanbieders om ons aanbod nog completer te maken
  • Ontwikkelen van een prijsvergelijktool waarmee rekening gehouden kan worden met de persoonlijke situatie.
  • Een beter controle systeem opzetten, om daarmee ook voor de zoeker inzichtelijk te maken waarop een aanbieder is gecontroleerd.
  • De zoekfunctie verbeteren en uitbreiden
  • Momenteel werken wij met een feedback systeem waarin de gebruiker ons kan laten weten hoe een aanbieder presteert. Wij erkennen dat dit beter kan en zijn ons aan het oriënteren op de mogelijkheden.

Verbeteringen op de korte termijn

We lanceren binnenkort ons vernieuwde ‘Mijn Profiel’. Dankzij dit profiel zal het makkelijker worden om zoekprofielen aan te maken. Bezichtigingen, gestelde vragen en favorieten zijn verzameld op één punt waardoor de zoeker veel meer overzicht kan houden. Vanuit het ‘Mijn Profiel’ gaan we steeds meer tools toevoegen die senioren helpen bij het vormgeven van hun ideale woonsituatie.

Eline Bodbijl

Eline Bodbijl is Hoofd marketing bij Woonz.nl