Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Trap oplossing
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

De voordelen van tuinieren

Geschreven op donderdag 10 februari 2022 door Dominique Jeremias

De lente komt eraan. Als je een tuin hebt, dan sta je vast weer te popelen om aan de slag te gaan. Tuinieren heeft veel voordelen. Welke voordelen dat zijn, lees je in dit blog.

Vorm van beweging

Tuinieren is een leuke vorm van beweging, vooral omdat je bijna niet door hebt dat je zoveel beweegt. Het verzamelen van gereedschap, het vullen van de gieter en even rond met de tuinslang. Voor je het weet is de ochtend weer voorbij gevlogen! Het is dus geen gekke gedachte dat je best wat calorieën verbrandt met tuinieren.

Daarnaast heeft het ook positieve voordelen voor je brein. Het stimuleert namelijk de groei van zenuwcellen in de hersenen en dat zorgt er voor dat deze beter functioneren. Je blijft langer gezond en onthoud bijvoorbeeld dingen beter.

Rust in je hoofd

Veel mensen vinden het ontspannen om te tuinieren. Dus een goede tip om stress te verminderen: ga lekker aan de slag in de tuin. Ruik de bloemen, voel de zon, de wind en het gras, hoor de vogels en bijen… Buiten bezig zijn helpt om rust in je hoofd te creëren en helpt bijvoorbeeld ook tegen een depressie.

Volkstuin helpt tegen eenzaamheid

Is er een volkstuin in jouw buurt? Dan biedt tuinieren ook de mogelijkheid om sociale contacten op te doen en eenzaamheid tegen te gaan. Je ontmoet mensen waar je bijvoorbeeld ook een vriendschap mee kan opbouwen. Je deelt immers al dezelfde interesse!

Hovenier kan je ondersteunen

Heb je een grote tuin en wordt het lastiger om te onderhouden? Hoveniers kunnen je ondersteunen bij grote en kleine werkzaamheden in de tuin. Heb je bijvoorbeeld een grasveld en bomen? Dan kunnen zij helpen bij het maaien van het gras en snoeien, trimmen en kappen van de bomen. Onze partner de Woningwachter biedt deze dienst aan. Klik hier en lees meer over de dienst.

 

Tuinier jij? Zo ja, welke voordelen zie jij ervan in? Deel ze met ons!

Woonz nieuwsbrief