Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Trap oplossing
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

4 voordelen van verhuizen naar een kleinere woning

Geschreven op maandag 05 april 2021 door Dominique Jeremias

De laatste stap maken in uw wooncarrière kan best lastig zijn. Blijft u thuis wonen? Of gaat u verhuizen? Verhuizen op hogere leeftijd wordt vaak als moeilijk ervaren. Dit komt enerzijds omdat er veel geregeld moet worden en anderzijds doordat mensen op deze leeftijd vaak het huis verlaten waar zij al tientallen jaren hebben gewoond.

Redenen om te verhuizen

De redenen waarom senioren verhuizen zijn heel divers. Vaak heeft een verhuizing te maken met gezondheidsklachten of de grootte van het huis. Voor sommige mensen voelt het huis, als de kinderen het huis uit zijn, te leeg aan of het lukt niet meer om het hele huis zelf goed te onderhouden. Uiteraard zijn er ook financiële redenen waarom senioren verhuizen. Denk daarbij aan geen of een klein pensioen, of de hoge onderhouds- en energiekosten.

4 voordelen verhuizen naar kleinere woning

Wilt u kleiner gaan wonen? Of weet u het nog niet helemaal zeker? Wij zetten een aantal voordelen op een rij voor u en hopen dat dit uw keuze makkelijker maakt.

  1. Kosten besparen: of het nu gaat om huurhuizen of koopwoningen; een kleiner huis is meestal goedkoper. Neem bijvoorbeeld de vaste lasten: u hoeft minder kamers te verwarmen en daarmee bespaart u kosten. Als u van een koopwoning naar een huurwoning verhuist, is een ander voordeel dat het onderhoud van de woning niet meer uw verantwoordelijkheid is. Hiermee bespaart u ook kosten.
  2. Makkelijk schoon te houden: u kunt het zich vast wel voorstellen dat als u van een 4-kamerwoning naar een 2-kamerappartement verhuist, u minder werk en inspanning kwijt bent aan het schoonmaken van uw huis. Dat is erg prettig naarmate u ouder wordt. Zo houdt u tijd over voor andere dingen.
  3. Minder spullen nodig: verhuizen naar een kleinere woning betekent ook dat u niet al uw spullen kunt meenemen. De ruimte is beperkt, maar de woning wordt wel overzichtelijker. Een goede aanleiding om uw spullen op te ruimen en keuzes te maken.
  4. Goed voor het milieu: als uw woonruimte kleiner is, gebruikt u ook minder energie. Uiteraard is dit goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Zeker als u energie duurzaam opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen.

Interessante links bij dit artikel

Woonz nieuwsbrief