Terug
Zorg
Dagopvang
Ergotherapie
Fysiotherapie
Nachtzorg
Thuiszorg
Vervangende mantelzorg
Diensten
Maaltijdservice
Schoonmaken
Activiteiten
Financieel
Ondersteuning
Woning aanpassen
Mantelzorgwoning
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Creëer een mooie en veilige badkamer

Geschreven op donderdag 09 september 2021 door Sophie Schilder

Merkt u dat u wat moeilijker beweegt, of heeft u wel eens last van duizelingen? De badkamer is door de gladde vloeren en opstapjes een linke plek als u (lichte) fysieke ongemakken krijgt. U heeft hiermee een verhoogde ‘val-kans’.

De fysieke ongemakken, zoals bijvoorbeeld een verminderd evenwicht, zicht of spierkracht, komen vaak geleidelijk. U doet er dan ook verstandig aan om voor uzelf of voor uw partner na te gaan in hoeverre de badkamer veilig is als het gaat om valrisico’s.

Wat maakt de badkamer een linke plek?

  • Het hoge bad- en/of douche-instap;
  • De douche in het bad;
  • Losliggende kleedjes;
  • De gladde vloeren en ondergrond;
  • Gebrek aan houvast;
  • Drempels.

Wat kunt u zelf doen?

Door een aantal relatief kleine aanpassingen in de badkamer is het al mogelijk om de valrisico’s te verkleinen. Maak de badkamer veiliger door te zorgen voor goede verlichting, goede ventilatie, een stevig krukje om op te zitten en door het weglaten van losliggende matjes.

Aangepaste badkamer

Merkt u dat uw badkamer niet meer voldoet en de fysieke ongemakken te groot zijn om er goed gebruik van te maken? Een volledig aangepaste badkamer biedt mogelijkheden. Denk hierbij aan een inloopbad en/of douche, een antislipvloer, wandgrepen, een verhoogde wc, een alarmbel en een thermostaatkraan. De experts van de Woningwachter kunnen dit voor u realiseren. Zij nemen uw persoonlijke situatie en wensen graag met u door. Er is zeer ruime keuze in bijvoorbeeld soorten en kleuren tegels, kranen, wasbakken. Zo kunt u na de aanpassing weer heerlijk genieten van een mooie en veilige badkamer. Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan.

Aangepaste badkamer

Vergoedingen vanuit de gemeente en overheid

In sommige gevallen vergoedt de gemeente aanpassingen die u ondersteunen bij langer zelfstandig thuiswonen. Neem voor meer informatie hierover contact op met de Wmo consulent van uw gemeente. Ook zijn sommige hulpmiddelen aftrekbaar van de belasting.

Woonz nieuwsbrief