Terug
Financieel
Activiteiten
Ondersteuning
Diensten
Zorg
Mantelzorgwoning
Woning aanpassen
Trap oplossing
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Studentenhuis voor senioren: iets voor jou?

Geschreven op zaterdag 07 september 2019 door Dominique

Je ziet het vast regelmatig voorbij komen in het nieuws; Nederland vergrijst. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in 2030 naar verwachting 3,5 miljoen eenpersoonshuishoudens zullen zijn, waarvan een groot deel door alleenwonende senioren wordt gevormd.

Eenzaamheid

Om eenzaamheid tegen te gaan, komen er steeds meer alternatieve woonvormen voor senioren. Ruim de helft van alle 55-plussers voelt zich wel eens eenzaam. En er zijn meer dan 500.000 senioren die aangeven zich ernstig eenzaam te voelen. Men ervaart een leegte en het gemis van goede vrienden en gezelligheid.

Studentenhuis voor senioren

In het nieuwsbericht van NU.nl vertelt Jan Ruyten van Stichting Thuis in Welzijn over het idee “Thuishuis”. Het is een studentenhuis voor 60-plussers; er wonen minimaal vijf en maximaal zeven senioren onder één dak. Uiteraard heeft elke bewoner een eigen woning inclusief een pantry,woon-, slaap- en badkamer. Bewoners delen onder andere de keuken, hobbykamer en een wasmachine. “Alle bewoners hebben, net als in een studentenhuis, een eigen plankje in de koelkast.” Wat vind jij van dit initiatief? Laat het ons weten. Wij zijn benieuwd in welke woonvormen jij geïnteresseerd bent.

Interessante links bij dit artikel

Woonz nieuwsbrief