Terug
Zorg
Dagopvang
Ergotherapie
Fysiotherapie
Nachtzorg
Thuiszorg
Vervangende mantelzorg
Diensten
Maaltijdservice
Schoonmaken
Activiteiten
Financieel
Ondersteuning
Woning aanpassen
Mantelzorgwoning
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Stijgende vraag naar hoveniers

Geschreven op maandag 06 september 2021 door Sophie Schilder

Je doet er verstandig aan om een hovenier zo vroeg mogelijk in te boeken. De vraag naar hoveniers is in de laatste jaren gestegen, terwijl het aantal vaklieden afneemt.

Het aantal hoveniers in Nederland neemt toe. Er is namelijk steeds meer vraag naar vakmensen op dit gebied, omdat steeds meer mensen investeren in mooie tuinen.

Hulp bij tuinonderhoud

Hoe mooi een eigen tuin ook is: voor veel ouderen zijn sommige tuinwerkzaamheden fysiek zwaar. Soms kunnen familieleden of andere bekenden helpen met bijvoorbeeld spitten en onkruid wieden. Toch is het slim om een hovenier in te schakelen als je bijvoorbeeld aanpassingen in je tuin wilt of als je geen hulp hebt. Kies bij voorkeur voor een goed opgeleide hovenier. Dat kan via deze link.

Wat zijn jouw tuinwensen?

Heb je bijvoorbeeld slecht groeiende bomen, struiken of een ‘moeilijke’ haag? Of wil je ervoor zorgen dat je tuin het hele jaar door mooi begroeid is? Een deskundige hovenier kan met je meekijken vanuit jouw tuin-situatie en persoonlijke wensen. Onze experts kunnen desgewenst ook met meedenken over hoe je de tuinwerkzaamheden kunt beperken of over bijvoorbeeld meer of minder zon/schaduw in de tuin.

Tuin trends in Nederland

Ook tuinen zijn onderhevig aan mode. Eén van de huidige trends in Nederland: buitenruimtes waar je het hele jaar door van kan genieten. Dan kun je zo lang mogelijk knus en beschut buiten zitten.

Ook een mooie, groene tuin is de laatste jaren steeds populairder geworden. Waren tegels (bestrating) jaren terug helemaal in, inmiddels maken die plaats voor natuurlijk groen. Dat is niet alleen mooi, maar ook handig voor de waterhuishouding. Het regenwater loopt zo makkelijker weg. Sommigen vangen zelfs nog extra regenwater op voor bijvoorbeeld een sproeisysteem. Dat is slim: de waterbehoefte is in de hete zomers van de laatste jaren gestegen én het is duurzaam en goedkoop.

Verder doen groenten en kruiden in eigen tuin het goed. Misschien komt dit ook wel door de invloed van Corona. Want eten uit eigen tuin: gezonder kan het toch niet?

Interessante links bij dit artikel
Woonz nieuwsbrief