Terug home Informatie & inspiratie Actueel Online bankieren is voor iedereen

Online bankieren is voor iedereen

Geschreven op maandag 13 januari 2020

De digitale ontwikkelingen gaan snel. Na decennia met cheques, papieren overschrijvingen en papieren afschriften te hebben gewerkt, is het voor senioren niet altijd eenvoudig om over te stappen op online bankieren.

Zelfstandig bankzaken blijven doen

Veel senioren willen wel online bankieren, maar hebben daar wat hulp bij nodig. Ze zijn onbekend met de mogelijkheden, vinden het ingewikkeld of durven de stap naar internet niet te maken. Dat is jammer, want met online bankieren kunnen juist senioren zo lang mogelijk zelfstandig hun bankzaken doen.

Misverstanden over online bankieren toegelicht

Herkent u zich in dit verhaal en vindt u het lastig om uw bankzaken online te doen? Hieronder noemen we een aantal misverstanden over Internet Bankieren en Mobiel Bankieren en geven we u tips om ze weg te nemen.

 • Het is moeilijk en ingewikkeld
  ABN AMRO realiseert zich dat er senioren zijn die meer ondersteuning nodig hebben bij hun geldzaken. Vandaar dat medewerkers van ABN AMRO lokale cursussen aan senioren geven. Want wie ziet hoe het werkt, stapt makkelijker over de drempel heen. Ook kunnen klanten persoonlijke hulp krijgen bij hun bankzaken van een Financiële Zorgcoach. En wilt u graag dat iemand anders uw bankzaken regelt, bijvoorbeeld uw zoon of dochter? Dan is het heel eenvoudig om iemand te machtigen.
 • Het is niet overzichtelijk
  Als u een beetje de weg weet in Internet Bankieren of Mobiel Bankieren, vindt u snel en eenvoudig uw bij- en afschrijvingen bij elkaar en kunt u op ieder gewenst moment het actuele saldo van uw rekeningoverzicht bekijken.
 • Het is niet veilig
  Online bankieren is goed beveiligd. De gegevens die u verstuurt via online bankieren, zijn niet voor anderen zichtbaar. Natuurlijk moet u zelf ook blijven opletten en weten wat u wel of juist niet moet doen. Heeft u toch het idee dat online bankieren niet veilig is? Dan kunt u altijd contact opnemen met de fraudehelpdesk. Lees hier meer over veilig bankieren >
 • Het is duur
  ABN AMRO realiseert zich dat het niet voor iedereen is weggelegd een (dure) smartphone of tablet aan te schaffen. Daarom kunnen klanten gratis gebruikmaken van een computer in één van onze bankkantoren. Ook is het vaak mogelijk in te loggen in een computer bij een bibliotheek of buurtcentrum.

Wilt u uw bankzaken toch op de oude (papieren) manier blijven regelen? Of wilt u wel online bankieren maar wel papieren afschriften blijven ontvangen? Dit kan natuurlijk altijd.

Meer informatie over online bankieren vindt u op de site van ABN AMRO. 

Gratis cursus voor klanten ABN AMRO

Bent u klant bij ABN AMRO? Dan kunt u een gratis cursus volgen over online bankieren. U krijgt onder andere een korte presentatie over Internet Bankieren en gaat samen met één van onze adviseurs aan de slag. Klik hier voor meer informatie over de cursus >

ABN AMRO

ABN AMRO en Woonz.nl werken samen om te laten zien op welke manieren u fijn kunt blijven wonen met uw financiën op orde. We informeren u over verschillende mogelijkheden en laten zien hoe andere senioren dit organiseren.