Terug
Zorg
Dagopvang
Ergotherapie
Fysiotherapie
Nachtzorg
Thuiszorg
Vervangende mantelzorg
Zorgoppas
Diensten
Maaltijdservice
Personen alarmering
Schoonmaken
Activiteiten
Financieel
Hulpmiddelen
Ondersteuning
Woning aanpassen
Alle diensten & producten

Ondersteuning voor zorgcommunicatie

Geschreven op vrijdag 24 september 2021 door Gastblogger

Het kan u niet ontgaan zijn: er komen steeds meer digitale mogelijkheden om de eigen gezondheid te monitoren en zorg zelf te regelen.

Huisartsen en ziekenhuizen moedigen patiënten aan om gebruik te maken van patiëntenportalen. En huisartsen en specialisten gebruiken het videoconsult (beeldbellen zoals skype)  als digitaal alternatief voor de fysieke afspraak.

 

Moeite snelle ontwikkelingen bij te benen

Echter er is nog een grote groep mensen die moeite heeft deze ontwikkelingen bij te benen. Bijvoorbeeld omdat ze niet goed weten waar het over gaat, het moeilijk vinden, bang zijn om fouten te maken of omdat ze gewoon niet weten wat ze er aan hebben. En sommigen hebben weinig ervaring met het gebruik van internet op de computer en apps op tablet en smartphone.

Bibliotheken

Bibliotheken nemen in steeds meer gemeenten het voortouw om mensen uitleg te geven over deze ontwikkelingen in de zorg. Vaak organiseerden zij al computerlessen.  Nu gaan zij met het programma "DigiVitaler – digitale zorg dichterbij"  mensen op weg helpen met het gebruiken van digitale zorg.

DigiVitaler wordt onderdeel van het online educatieve programma van openbare bibliotheken. De inhoud van het lesprogramma van DigiVitaler sluit aan bij lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen in de zorg. Verwacht wordt dat ook welzijnsorganisaties en zorgorganisaties op termijn een rol gaan spelen in het onder de aandacht brengen en het beschikbaar stellen van DigiVitaler.

Meer ondersteuning

LaCoTA (Langer Comfortabel Thuis Alliante is met bibliotheken in gesprek om met vrijwilligers van speciale Digi-Domoticateams bij mensen thuis uitleg te gaan geven over DigiVitaler. En LaCoTA is niet de enige organisatie die daar aan werkt.

  • Bekijk meer ondersteuningsmogelijkheden op LaCoTa;
  • Kijk voor meer informatie op de website van digivitaler;
  • En zie voor meer ondersteuningspunten bij u in de buurt: informatiepunt.nl.

 

Blog door Wim G. Kromwijk, directeur LaCoTA (Langer Comfortabel Thuis Alliantie)

Woonz nieuwsbrief