Terug home Informatie & inspiratie Actueel Nordic walking: wat is het? En wat zijn de voordelen ervan?

Nordic walking: wat is het? En wat zijn de voordelen ervan?

Geschreven op donderdag 30 mei 2019

Sporten is goed, dat weet iedereen. De één heeft een sport gevonden waar hij heel zijn leven lang mee bezig kan zijn en voor de ander is dat nu eenmaal lastiger. Het is moeilijk om een sport te vinden die u écht leuk vindt om te doen. Houdt u van wandelen? Dan is wellicht nordic walking iets voor u.

Wandelaars met stokken

U heeft ze vast weleens gezien: wandelaars met stokken. Dit heet nordic walking. De sport komt oorspronkelijk uit Finland waar langlaufers het ontwikkelden als zomertraining. Uiteraard is het meer dan zomaar even “wandelen met stokken”. Een gewone wandelaar gebruikt de stokken namelijk om in evenwicht te blijven. Bij nordic walking worden de stokken echt gebruikt om conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren.  

Nordic walking, conditie en de juiste techniek

Houdt u van een stevige wandeling? Dan is nordic walking echt een aanrader voor u. Wist u dat gemiddeld 20 procent meer energie verbruikt bij nordic walking dan bij een stevige normale wandeling? Daarnaast gebruikt u meer spieren met deze sport en bent u veel bezig met uw lichaamsconditie. Ook voelt nordic walking vaak minder zwaar dan een stevige wandeling; dat komt door het gebruik van de stokken in combinatie met de juiste techniek. De juiste techniek is bij deze sport belangrijk, omdat u 90% van uw spieren in uw lichaam gebruikt.  

Voordelen van nordic walking

Nordic walking heeft een aantal voordelen: 

  • Laag blessurerisico; 
  • Conditie gaat snel vooruit; 
  • U verbruikt ongeveer 90% van alle spieren in uw lichaam; 
  • U verbruikt 20% meer energie dan bij een stevige wandeling; 
  • De stokken geven steun en stabiliteit; 
  • De stokken verminderen de belasting op uw wervelkolom, heupen, knieën en enkels; 
  • U sport in de buitenlucht. Dat werkt stress verlagend en verbetert uw concentratievermogen.  

Heeft u interesse in de sport? Dan is het handig om meer informatie te verkrijgen via de website van Stichting Nordic Walking Nederland. Veel wandelplezier! 

Interessante links bij dit artikel:

Dominique Jeremias

Dominique is Social Media Marketeer bij Woonz.nl.