Terug home Informatie & inspiratie Actueel De Woonz-adviseur helpt u op weg met uw hulpvraag over dementie

De Woonz-adviseur helpt u op weg met uw hulpvraag over dementie

Geschreven op maandag 16 maart 2020

Zorgt u voor uw naaste met dementie? Het is lastig om uw mantelzorgleven te combineren met bijvoorbeeld uw werk- en privéleven. Hoe zorgt u goed voor uzelf én uw naaste? En weet u wat er mogelijk is als mantelzorg niet meer voldoende is?

De beste zorg voor uw naaste: die kiest u met hulp

Of u nu op zoek bent zorg thuis of in de buurt voor uw naaste of gewoon wilt weten wat de mogelijkheden zijn als het thuis niet meer gaat: de Woonz-adviseur staat voor u klaar. U kunt uw vraag over dementie stellen aan deze persoon. De Woonz-adviseur is een ervaren en gediplomeerd mantelzorgmakelaar/cliëntondersteuner die u voorziet van onafhankelijk advies.

Welke hulpvragen kunt u stellen?

De ziekte dementie heeft een grote invloed op uw naaste en de nabije omgeving. Wellicht gaat het zorgen voor uw naaste nu nog prima, maar heeft u later hulp nodig. Het is daarom altijd goed om van te voren te weten welke mogelijkheden er zijn. Stel daarom uw hulpvraag gratis aan de Woonz-adviseur. Denk aan vragen als:

  1. Hoe regel ik passende zorg?
  2. Wat zijn de mogelijkheden als het thuis niet meer gaat?
  3. Hoe regel ik een zorgindicatie?

Heeft u een dringende vraag? Klik hier en stel deze aan de Woonz-adviseur!

Kosten en vergoeding bij vervolg

Het stellen van uw vraag aan de Woonz-adviseur is gratis. Mocht u een persoonlijk adviesgesprek willen of het regelwerk willen overdragen aan de Woonz-adviseur, dan zitten er wel kosten aan verbonden. Bent u aanvullend verzekerd? Dan is er een mogelijkheid dat u deze kosten vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. De vergoeding vraagt u zelf aan. Om er zeker van te zijn, is het handig om van tevoren contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te horen waar u voor verzekerd bent.

Het ontstaan van de Woonz-adviseur

Woonz.nl maakt de mogelijkheden voor verhuizen en langer thuis wonen inzichtelijk voor senioren. Regelmatig ontvangt Woonz.nl vragen als “Wat zijn de mogelijkheden voor woonzorg in mijn regio?”, “Waar heb ik recht op?” en “Hoe vraag ik een Wlz-indicatie aan?”. Om de juiste keuze te maken die past bij de persoonlijke situatie, is het belangrijk dat u weet wat de mogelijkheden zijn.

Wilt u meer weten over de Woonz-adviseur? Klik hier >