Terug home Informatie & inspiratie Actueel Nieuwe dingen leren. Hoe blijft u up-to-date?

Nieuwe dingen leren. Hoe blijft u up-to-date?

Geschreven op maandag 23 juli 2018

De (klein)kinderen proberen voor de zoveelste keer uit te leggen wat snapchat is, hoe facebook werkt, hoe u die app op de telefoon zet of wat een gifje is. Op een één of andere manier gaat het er wat moeilijker in dan vroeger. Misschien blijft u graag bij en weet u ook wel hoe. Maar het kan ook zijn dat u het allang heeft opgegeven.

Al die nieuwigheden, het gaat allemaal veel te snel. Natuurlijk kost het moeite en misschien heeft u daar niet altijd meer zin in. Toch is het ook voor u goed om bij te blijven. Nieuwe dingen leren is namelijk erg goed voor de soepelheid van het brein. Wat weer effectief is tegen vergeetachtigheid. Daarnaast kunt u veel actiever meedoen in het gesprek met uw (klein)kinderen en sommige technologische ontwikkelingen maken het leven een stuk gemakkelijker. Maar hoe blijft u gemakkelijk op de hoogte?

Youtube als cursusmateriaal 

De (klein)kinderen hebben niet zoveel geduld, gebruiken termen waar geen touw aan vast te knopen is, maar daarnaast voelt het misschien soms ook oncomfortabel om de les gelezen te worden door het kind wie een aantal jaar geleden nog niet eens zijn eigen brood kon smeren. Veel te snel wordt de telefoon uit uw handen gerukt met een ietwat snauwende “laat mij maar even.” 

Gelukkig is er Youtube! Onthoud de naam van de app die u wilde installeren, of waar u meer van wil weten. Ga naar www.youtube.com en toets de naam van de app in de zoekbalk gecombineerd met het woord “uitleg”, “tutorial” of  “hoe installeren.” Nu kunt u rustig uitleg krijgen zonder dat er een hijgerige puber over uw schouder mee kijkt. U kunt het filmpje stopzetten wanneer u wilt en zo vaak kijken als u wilt.  

Lees regelmatig blogs 

Er zijn heel veel blogs op internet te vinden die de nieuwste trends bijhouden. Op deze manier heeft u al wat achtergrond informatie voordat u de (klein)kinderen over de vloer krijgt. Wie weet kunt u hen eens wat leren. 

Op dit blog delen 400 experts dagelijks hun kennis over online trends, geven tips en achtergrond informatie. Dit blog wordt ook door veel mensen gevolgd die online hun brood verdienen en toch is de informatie toegankelijk en helder geschreven, 

Op Lifehacking vindt u tips en trucjes om dingen sneller en simpeler te doen. Dit kan gaan over handige apps, persoonlijke ontwikkeling tot digitale innovaties. Ook dit blog is leuk voor alle kennisniveaus. 

Wanneer u wat meer technische kennis op wilt doen is Techbird een leuk blog om te volgen. U vindt hier het laatste nieuws op tech, mobiel en gadgets. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen. Dit blog is vooral leuk als u al wat basiskennis heeft. 

Interessante links bij dit artikel:

Eline Bodbijl

Eline Bodbijl is Hoofd marketing bij Woonz.nl