Terug home Informatie & inspiratie Actueel Samen snert eten tijdens Nationale Snertdag

Samen snert eten tijdens Nationale Snertdag

Geschreven op donderdag 27 december 2018

Misschien heeft u ook wel eens zo’n dag, het is zondag en u blijft de hele dag binnen zonder echt iets leuks te doen. Het voelt aan als een nutteloze of dan wel een ‘snertdag’. Waar u in de zomer lekker in de tuin zit of een rondje fietst, gaat u er in de winterse maanden minder snel op uit.

Het ontstaan van Nationale Snertdag

‘Als veel mensen dit ervaren, waarom brengen we ze dan niet samen?’ Dacht Klup – de organisatie achter de Nationale Snertdag. In aanloop van de feestdagen riep Klup onder het motto ‘Maak van uw snertdag een feestdag’ de Nationale Snertdag in het leven. Want december is een feestmaand en dat zou het voor iedereen moeten zijn!

Mensen verbinden

Op 9 december jongsleden bracht het oer-Hollandse gerecht meer dan 1000 mensen op de been om samen te komen genieten van zo’n een heerlijke kom erwtensoep. Na de start in 2017 was dit de tweede editie van de Nationale Snertdag. Op 73 locaties door heel Nederland konden mensen bij elkaar aanschuiven met een kom erwtensoep. Gewoon simpel snert eten en nieuwe mensen ontmoeten, zo simpel kan het zijn!”

Deelnemer Maja uit Almelo: “Ook hier was de 2e Nationale Snertdag een groot succes. Het was heel gezellig en de snert was heerlijk. Heel fijn dat dit wordt georganiseerd en ik heb leuke nieuwe mensen ontmoet!”

Heeft u Nationale Snertdag dit jaar gemist? Zet dan 8 december 2019 alvast in de agenda!

Klup – social app 50+

Klup is een sociaal platform voor 50 plussers. Met de Klup app kunnen gebruikers leuke activiteiten ondernemen en nieuwe mensen ontmoeten. In de app staan elke week meer dan 80 activiteiten verspreid door Nederland. Denk hierbij aan wandelingen, dansavonden, theater bezoeken, gezellige borrels en u kunt zelfs op vakantie met Klup. U bent met de Klup app zeker van een gevarieerd aanbod aan activiteiten én kluppers.

Kent u iemand of lijkt het u leuk om in de buurt nieuwe mensen te ontmoeten tijdens leuke activiteiten? Neem dan een kijkje bij Klup!

Interessante links bij dit artikel:

Gastblogger

Dit artikel is geschreven door een gastblogger van Woonz.nl.

Volgend artikel:
Uw energie op peil houden
Vorig artikel:
Eenzaamheid onder mantelzorgers groot blijkt uit onderzoek
Woonz nieuwsbrief