Terug home Informatie & inspiratie Actueel Een zorg uit handen genomen dankzij maaltijdservices

Een zorg uit handen genomen dankzij maaltijdservices

Geschreven op donderdag 04 november 2021

De overheid verwacht van senioren dat ze steeds langer thuis blijven wonen. Dat legt een grote druk op mantelzorgers. Vaak zijn dat de kinderen of goede vrienden. Mantelzorgers zijn vaak nog werkzaam en hebben ook nog een eigen gezin. Hun agenda's zijn al overvol.

Er zijn verschillende manieren om er toch zeker van te zijn dat vader en/of moeder het goed hebben. Zo kan er hulp worden ingeschakeld voor het huishouden of kunnen mantelzorgers kiezen voor maaltijdservices.

Koken en boodschappen

Het doen van boodschappen en koken kan veel tijd in beslag nemen. Ook is dit een dagelijks terugkerend onderdeel in het leven van iemand die zorg nodig heeft. Met maaltijdservices wordt de mantelzorger ontlast. Alvast een kijkje nemen op Maaltijdservice.nl? Klik op deze link.

Maaltijden aan huis

Als het koken niet meer goed lukt, is daar ook een oplossing voor in de vorm van een maaltijdservice. Mantelzorgers kunnen alles online regelen en de maaltijden worden keurig thuis bezorgd, waarna het alleen nog een kwestie is van opwarmen. Maaltijdservice.nl heeft zich gespecialiseerd in lekkere en gezonde maaltijden voor oudere of hulpbehoevende mensen. Zo kunnen zij naast standaard maaltijden voldoen aan allerlei dieetwensen zoals zoutarm, eiwit verrijkt, gluten- en lactosevrij, koolhydraatarm en meer. Hun assortiment is veruit het grootste van Nederland met ruim 150 verschillende hoofdgerechten en daarnaast allerlei voor-, na- en bijgerechten en drankjes.

Zelf bestellen

Maaltijdservice.nl kan zelfs de volledige zorg uit handen nemen van de mantelzorger. Want naast het betalen met iDEAL hebben zij ook de Strippenkaart: een winkeltegoed op naam van de klant. De mantelzorger hoeft dan alleen de Strippenkaart op te waarderen via een bankoverschrijving per post of via de website. De klant kan vervolgens met de uitgebreide catalogus bij de hand telefonisch de bestelling en dag van bezorging doorgeven, waarna het bedrag van de Strippenkaart gehaald wordt. Eventueel kan er ook gekozen worden voor een automatische incasso.

Alle diensten van Maaltijdservice bekijken op Woonz.nl? Klik hier voor een overzicht!

 

Gastblogger

Dit artikel is geschreven door een gastblogger van Woonz.nl.

Vorig artikel:
Ondersteuning voor zorgcommunicatie
Woonz nieuwsbrief