Terug
Zorg
Dagopvang
Ergotherapie
Fysiotherapie
Nachtzorg
Thuiszorg
Vervangende mantelzorg
Diensten
Maaltijdservice
Schoonmaken
Activiteiten
Financieel
Ondersteuning
Woning aanpassen
Mantelzorgwoning
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Niemand om mee te praten…? Bel de Luisterlijn (24/7 bereikbaar)

Geschreven op dinsdag 25 februari 2020 door Gastblogger

We worden in Nederland steeds ouder en blijven daarbij – gelukkig – ook langer gezond. Dat betekent dat we steeds langer thuis kunnen wonen. En dat is fijn. Toch kan het ouder worden ook gevoelens van eenzaamheid met zich meebrengen.

In dat geval is het een gerust gevoel om te weten dat u op elk moment van de dag (ook ’s nachts) terecht kunt bij vrijwilligers van de Luisterlijn. Zij zijn er voor u.

Als u ouder wordt, betekent dat niet dat het leven altijd eenzaam wordt. Toch kunnen bepaalde gebeurtenissen er voor zorgen dat u zich soms alleen voelt. Bijvoorbeeld als u te maken krijgt met verlies van uw naasten (denk aan uw partner, familieleden of vrienden), gezondheidsproblemen of een veranderende woonsituatie.

Erover praten helpt

Dan is het begrijpelijk dat dit soms zorgen, angst, of gevoelens van eenzaamheid met zich meebrengt. Het helpt dan om erover te praten. Maar misschien heeft u het gevoel dat u in uw omgeving uw verhaal niet kwijt kunt. Bijvoorbeeld omdat vrienden en/of familie niet dichtbij wonen, uw kinderen drukke levens leiden, u geen partner (meer) heeft of niemand ermee wilt lastigvallen. Weet dan dat er altijd iemand is, waarmee u kunt praten.

Een luisterend oor en oprechte aandacht

Een vertrouwde organisatie waar u dag en nacht terecht kunt is de Luisterlijn. De Luisterlijn bestaat al ruim 60 jaar en is dag en nacht bereikbaar voor een goed gesprek of een luisterend oor. Juist met iemand praten die u niet kent kan fijn zijn. De vrijwilligers zijn opgeleid om te luisteren en nemen de tijd om met u te praten. Zij geven geen ongevraagde, goedbedoelde adviezen of een mening waar u niet op zit te wachten, maar luisteren met oprechte interesse en aandacht.

Waarom contact opnemen?

Met jaarlijks bijna een half miljoen oproepen, weten veel mensen de Luisterlijn te vinden en is bijna elk onderwerp wel eens ter sprake gekomen. Veel mensen geven aan dat een gesprek met de Luisterlijn helpt. Een gesprek met een van de vrijwilligers kan opluchten, geruststellen en bepaalde inzichten geven. Twijfel daarom niet om contact op te nemen.

Behoefte aan een gesprek of een luisterend oor?

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week bellen naar 0900-0767 (normaal tarief). Ook kunt u chatten of mailen via www.deluisterlijn.nl.

De Luisterlijn werkt net als Woonz.nl binnen de Nationale coalitie tegen Eenzaamheid om eenzaamheid onder senioren in Nederland te verminderen.

Woonz nieuwsbrief