Terug home Informatie & inspiratie Actueel Kijktip voor mantelzorgers: de korte film Neontetra

Kijktip voor mantelzorgers: de korte film Neontetra

Geschreven op donderdag 10 december 2020

Wij hebben een leuke kijktip voor u. Op vrijdag 29 januari 2021 wordt de korte film Neontetra uitgezonden op NPO3. Neontetra gaat over een jonge jongen die noodgedwongen als mantelzorger moet optreden om voor zijn vader te zorgen die aan Parkinson lijdt. We vertellen u kort over de film.

Neontetra in het kort

Julian (Walt Klink) heeft een bijzonder sterke band met zijn vader, Jacques (Bart Klever). Ondanks dat Jacques een zware vorm van de ziekte Parkinson heeft, leeft Julian er met zijn vrienden op los. Ook is hij aangenomen op het conservatorium en overweegt hij om op kamers te gaan.

Maar zijn stiefmoeder is totaal uitgeput van de zorg. En verdwijnt uit beeld. Nu komt het ineens volledig op Julian aan. Om te voorkomen dat zijn vader naar een zorginstelling moet, zet Julian alle zeilen bij. De spanning loopt op en vriendschappen en familiebanden komen onder druk te staan. Hoe lang Julian dit volhoudt is de vraag…

Onderdeel van Onze Straat

Neontetra is onderdeel van Onze Straat, hét nieuwe talentontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen, bestaande uit 6 korte films. Onze Straat is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO. De serie Onze Straat is vanaf vrijdag 8 januari wekelijks te zien om 21.35 op NPO3.

Interessante links voor u:

Dominique Jeremias

Dominique is online marketing & communicatie specialist bij Woonz.nl.