Terug home Informatie & inspiratie Actueel Let op: gebruik Internet Explorer niet meer

Let op: gebruik Internet Explorer niet meer

Geschreven op donderdag 23 mei 2019

Op Woonz.nl zien we dat zo’n 3.500 bezoekers op het platform terechtkomen via de browser Internet Explorer. Bent u één van deze bezoekers? Dan is het goed om te weten dat Microsoft deze browser niet meer ondersteunt en update.

Wat is een browser?

Een browser gebruikt u als u websites bekijkt. Zonder browser kunt u ook geen gebruikmaken van het internet. Internet Explorer is één van de browsers die u kunt gebruiken om rond te surfen op het internet. Andere bekende browsers zijn Chrome, Firefox, Microsoft Edge en Safari. In dit blog leggen we u uit waarom u Internet Explorer beter niet meer kunt gebruiken. 

Internet Explorer geeft niet de juiste weergave

Zoals u net las, wordt Internet Explorer niet meer ondersteund. Het gevolg hiervan is dat bepaalde websites en webapplicaties niet meer op de juiste wijze worden weergeven en/of storingsvrij werken. Dit komt doordat er voor ontwikkelaars geen reden is om rekening te houden met het testen van de browser bij nieuwe websites en webapps. Ze testen deze nieuwe ontwikkelingen alleen nog op moderne browsers. 

Veiligheidsissues

Een andere belangrijke reden om geen Internet Explorer meer te gebruiken gaat over een belangrijk veiligheidsissue. Internet Explorer wordt niet meer geüpdatet en dat betekent dat er ook geen updates worden gedaan omtrent beveiliging. Hierdoor kan uw computer kwetsbaar worden en kunnen door virussen of spyware uw persoonlijke informatie op straat komen te liggen.  

Andere browsers

Heeft u andere browsers op uw computer? Dan is het slim om deze te gebruiken en Internet Explorer te verwijderen. Heeft u deze niet? Dan kunt u andere browsers gratis downloaden: 

  • Chrome is de browser van Google en is snel, veilig en gestroomlijnd. Ook is Chrome beschikbaar voor bijna elk platform. Klik hier om Google Chrome te downloaden voor uw computer.  
  • Firefox is een gebruiksvriendelijke browser die ontwikkeld wordt door Mozilla stichting. De browser is beschikbaar voor desktop en Android. Klik hier om Firefox te downloaden.  
  • Microsoft Edge is de nieuwe standaardbrowser van Microsoft vanaf Windows 10. Edge is sneller, slanker en voldoet beter aan de webstandaarden dan voorgang Internet Explorer. Download Microsoft Edge hier 

Wilt u weten welke browsers er nog meer zijn? Klik hier voor een overzicht.  

Interessante links bij dit artikel:

Dominique Jeremias

Dominique is Social Media Marketeer bij Woonz.nl.