Terug home Informatie & inspiratie Actueel Hartverwarmende initiatieven bij woonzorglocaties Domus Magnus

Hartverwarmende initiatieven bij woonzorglocaties Domus Magnus

Geschreven op dinsdag 14 april 2020

In deze onwerkelijke tijd gaat het er op de woonzorglocaties van Domus Magnus behoorlijk anders aan toe dan normaal. Dat vraagt om flexibiliteit van zowel bewoners als medewerkers.

Het feit dat bewoners hun familieleden en andere dierbaren niet in hun armen kunnen sluiten is erg verdrietig. Tegelijkertijd zorgt deze periode ervoor dat er nieuwe, creatieve oplossingen en ideeën ontstaan die contact met de buitenwereld toch mogelijk maakt.

Contact op afstand

Er wordt op de locaties veel aan videobellen gedaan. Daarnaast laten veel familieleden cadeaus en attente boodschappen achter bij de locaties. Ook ontvangen de bewoners veel post en foto’s. En hoewel de wekelijkse concerten voorlopig zijn afgelast, kan er nog wel van een afstand van live muziek worden genoten; de muzikanten nemen dan plaats in de tuin.

Voorlezen via Skype

Helaas mogen vrijwilligers de locaties ook niet meer bezoeken. Gelukkig vinden zij ook manieren om betrokken te blijven. Zo leest een vrijwilligers van Het Hendrickszhuys in Amsterdam tweewekelijks voor via Skype. De bewoners genieten daar erg van.

Genieten van de tuin

Bij De Uylenburgh in Amsterdam is de nieuwe tuin nog niet zo lang geleden opgeleverd. Zo’n nieuwe tuin is nu een extra fijne plek om een rondje te wandelen. De bewoners van De Uylenburgh hebben samen met de activiteitenbegeleiders lichtjes gemaakt om op te hangen in de bomen. Nu ziet de nieuwe tuin er nóg fraaier uit.

Op de foto

Bij Villa Molenenk hebben medewerkers een spontane actie bedacht om de familie en mantelzorgers van de bewoners een hart onder de riem te steken. Zij maakten een prachtig hart van papier, versierd met bloemen. Het hart vormde een mooie fotolijst en de bewoners gingen met plezier op de foto. Die foto’s zijn vervolgens opgestuurd naar de geliefden van de bewoners die op die manier toch een beetje meekrijgen wat er op de locatie gebeurt.

Verhuizen naar een woonplek met zorg?

De stap om te verhuizen naar een woonplek met zorg neemt u niet zomaar. Wij realiseren ons dat juist in deze periode de zoektocht naar een woonzorglocatie extra vragen met zich mee brengt. Daarom willen we u laten weten dat wij evengoed voor u klaar staan om uw vragen over wonen, zorg en welzijn op een van onze locaties te beantwoorden. Bent u zich aan het oriënteren en heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek? Neem dan gerust contact met ons op. Onze relatiemanagers denken graag met u mee. Wij zijn alle werkdagen bereikbaar op nummer 085 064 59 10. Of stuurt u een email naar info@domusmagnus.com, dan nemen wij contact met u op.

Gastblogger

Dit artikel is geschreven door een gastblogger van Woonz.nl.